Sundhed ind med barneskeen. Fokus på børns sundhed

Mine overvejelser – og det at handle sundt på SU

10859357_10204547476023664_622667408_nJeg kan faktisk rigtig godt lide at handle (som regel), og har intet imod at gå ned af gangene flere gange for at finde præcis de produkter jeg mangler. Jeg fokuserer på sundhed, økologi og kvalitet når jeg handler. Men jeg lever også på et SU budget, som kan gøre det en smule udfordrende altid at opfylde alle mine prioriteter.

Derfor prioriterer jeg mine prioriteter (giver det mening), og har præferencer for hvad der er vigtigst for mig når jeg handler. Om det er økologien, eller det at støtte den lokale produktion, om det er kvaliteten eller kvantiteten.

Når jeg finder økologiske varer på tilbud, laver jeg en jubeldans indeni – det vil jeg gerne indrømme. Økologi og danske varer, er to vigtige punkter når jeg handler. På den måde støtter jeg op om den lokale produktion, dyrevelfærd og miljø. En anden ting jeg tænker meget over, er hvor meget emballage der er brugt. Jeg kan gå på kompromis og vælge en ikke-økologisk vare, hvis det viser sig at det økologiske alternativ er pakket ind i dobbelt så meget emballage.

Kvalitet vs. kvantitet – jeg går oftest efter kvalitet. Kvalitet er for mig rene råvarer. Kvalitet er dermed at vælge en kylling uden tilsat lage og det pålæg med færrest E-numre. Jeg vil hellere nøjes, og så vide at det jeg spiser er af god kvalitet.

Det er selvfølgelig også vigtigt for mig, at handle sunde varer. Fødevarestyrelsen har givet os Nøglehullet, som skal gøre det lettere at vælge sundt når vi handler. Dog skal man være opmærksom på, at det koster penge for producenterne at kunne anvende mærkningen. Det betyder at nogle firmaer vælger mærket fra, også selvom deres produkter lever op til ordningen. Så det kan være en god ide, hvis du handler på et stramt budget, at give varedeklarationen lidt opmærksomhed. Jeg har for eksempel stødt på mange rugbrød, uden nøglehullet, hvilke er billigere end dem med mærkningen, og som er mindst ligeså sunde.

For at kunne sætte flueben ved så mange af mine krav som muligt, bladre jeg rigtig mange reklamer igennem. Men jeg hader dog tanken om, at vi får tilsendt en masse papirer som vi kigger i én gang (måske to eller tre) for derefter, at smide dem ud. Derfor benytter jeg app’en Mine Tilbud, så jeg altid kan holde mig opdateret i butikkerne nær mig. Så hvis du har en af de dersens smartphones/Iphones kan jeg varmt anbefale dig at hente appen. Den er nemlig guld værd hvis du, ligesom jeg, går meget op i indkøbene 😉

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

6 kommentarer

 • Lærke Larsen

  Hej Nadia,
  Skønt indlæg på din blog, jeg gør mig selv rigtig mange overvejelser når jeg handler og har det ligesom dig – jeg vil hellere have lidt mad af god kvalitet fremfor meget mad af ringere kvalitet og jeg tænker meget over at købe dansk mad. Den største synd i mit køkken er at skulle smide mad ud, både for miljøets men også for min økonomis skyld, jeg er nemlig også på SU.Jeg bruger meget tid og energi på at planlægge mine indkøb, det er næsten blevet en lille hobby for mig 😉
  Jeg bliver altså lidt nysgerrig når jeg læser dit indlæg, på hvor mange penge du sætter af til mad om måneden – jeg ved godt at økonomi ikke er noget man blæser ud i offentligheden, og jeg har forståelse for hvis du ikke vil svare. Men syntes det kunne være interessant at sammenligne når nu det ser ud til at vi har indkøbsvaner som ligner hinanden meget 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lærke,

   Jeg kan godt nikke genkendende til det du siger med, at det næsten er blevet en hoppy 😀
   Jamen det er i orden du spørger. Jeg har et madbudget der hedder 400 kr om ugen. Derudover så spiser jeg nogle gange hjemme hos min mor og stedfar, hvor jeg så kan få en rest eller to med hjem – det hjælper utrolig meget når man er på SU. Jeg tænker altid meget kreativt med de madvarer jeg har i køleskabet, hvilket også er medvirkende til at jeg kan holde indkøbene på de 400 kr 🙂

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jakeren

  Et godt tip til instagram-brugere er at man kan følge FITNESS_TILBUD. De kigger mange tilbudsaviser igennem, og finder de gode og sunde tilbud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke Larsen

  Fedt Nadia,
  Det er også deromkring jeg er, nogle gange kan jeg presse budgettet helt ned på 300 kr om ugen, men så er der virkelig også tænkt over tingene og sparet hvor der kan spares 😉 Jeg spiser også hjemme hos mine forældre en gang om ugen, hvilket er skønt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sådan det er virkelig godt gået at du kan presse den så langt ned. Jeg har også sådan en “spare-kasse” hvor jeg ligger de mad-penge jeg ikke får brugt i. Så kan jeg tage mig en shoppetur for mad-pengene engang i mellem, det også en motivation for at spare det ekstra op 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundhed ind med barneskeen. Fokus på børns sundhed