Sundhed ind med barneskeen. Fokus på børns sundhed

januar 17, 2015 0 Af Sunderehverdag

Sundhed ind med barneskeen. Fokus på børns sundhed.

Jeg har i dag valgt at fokusere på “sundhed ind med barneskeen”, og samtidig vise jer et eksempel på hvordan Klinte Natur og friskole fører det ud i livet.

Vi vil alle sammen så gerne være sunde, huske at træne og nå at lave god mad, kreeret helt fra bunden. At spise sundt og skabe en sund hverdag er for en familie en meget stor omvæltning. Derfor er det også noget som bør være en meget større del af børns opvækst. Når først man er vokset op med trippelpanering og opbagte sovser, så er det også det mad man ender med selv at lave og derfor fører videre til egne børn. Det er ikke fordi at man ikke vil gøre det bedre, men i en travl hverdag er vanens magt mægtig og altoverskyggende. Tænk engang hvis børn kunne få viden om kost og motion ind med barneskeen?kampagne_ny

Klinte Natur og Idræts Friskole  som ligger på nord Fyn – ved vandet og med skov i baghaven, De har dette mål for skolens  elever. Selvfølgelig skal der faglighed på tapetet, men faktisk er det også således at børn trives bedre med daglig høj puls og  undervisning under åben himmel. Så den tid  man investere i at bruge på at tage overtøj på, have idræt, meditation, generel høj  puls/bevægelse hver dag er absolut givet godt ud.

Måltidet er bare en vigtig del af en god dag, og derfor er frokosten også altid fælles og her ser eleverne også skolelærernes madpakke – børn gør nemlig ikke det vi siger de skal, de gør det de ser vi gør! Udover at spise i fællesskab, og tale  om dagen og vejen og naturligvis maden, får eleverne også en sammenhæng i hele processen fra indkøb til indtagen. I den  lokale brugs samles det ind til ?smør selv dag? – og ca en gang om ugen går de over og tømmer den lille bøtte, og køber ind til et  frokostbord. Her øver man sig samtidigt i at skrive en seddel, regne ud og arbejde som et team. Alle gode egenskaber, og så er det  hyggeligt.

På skolen vil vi gerne køre den her linje fuldt ud, så derfor vil elverne også skulle arbejde med biologi på et helt nærværende  plan. putte løg i jorden og sætte frø, se det vokse og plante det ud, for at ende med at spise det ved middagsbordet – det kan man  da kalde fra jord til bord. Kostpolitik i institutioner skal ikke kun være en politisk beslutning på et stykke papir, men skal  implementeres i hverdagen, så kan vi håbe på, at vi i samfundet har lagt nogle grundsten til de gode vaner, og det er en  grundsten vi som friskole gerne vil være med til at placere.

Mandag d. 19-1-2015 er der infomøde for skolens kommende før-skole elever som starter d. 2-3-15. Læs mere på skolens hjemmeside: Klintefriskole.dk  Du kan selvfølgelig også følge dem på Facebook.com.