Jeg laver også fejl, men jeg er god nok

Fyldig chokoladekage

10962025_10204748584331246_1715242918_nSund chokoladekage lyder næsten for godt til at være sandt. Men den er god nok. Hovedelementet i denne lækre chokoladekage er søde kartofler som indeholder flere fibre end den almindelige hvide kartoffel. Flere fibre betyder større mæthed og bedre fordøjelse. Udover fibre indeholder den søde kartoffel også en god portion af antioxidantet beta-caroten. Beta-caroten er med til at beskytte kroppen mod frie radikaler der kan forstyrre og ødelægge forskellige processer i kroppen.10965229_10204748583411223_492622237_n

Der findes to slags søde kartofler og den orange og aflange, som oftest er at finde herhjemme, er meget blød efter tilberedning. Det giver derfor også kagen en lækker mushi konsistens som nærmest får hver bid til at smelte på tungen.

Prøv også: sundere chocolate brownie cookies

Den færdige kage har en meget fyldig chokoladesmag, som jeg personligt er helt vild med. Hvis du ønsker at give kagen et ekstra tvist, så kan du vælge at hakke nødder og komme i dejen også.

Det du skal bruge (10-12 stykker):

Til kagen:

  • 600 g sød kartoffel (skrællet)
  • 2 æg
  • 2 spsk mandelmel
  • 1 tsk vaniljepulver/-sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 stor tsk honning
  • 10 dadler
  • 5 spsk ren kakao

Til topping:

  • En håndfuld hakkede mandler
  • Mørk chokolade/pålægchokolade

Fremgangsmåde:

  1. Skræl først de søde kartofler og vej af så du har 600 g. Skær dem herefter i grove stykker og kog kartoflerne indtil de er møre.
  2. Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
  3. Når kartoflerne er færdige blender du dadler og kartofler indtil du har en ensartet masse. Jeg brugte en stavblender.
  4. Herefter tilsættes resten af ingredienserne til dejen, og det hele blendes godt sammen.
  5. Fordel nu dejen i en smurt springform (kagen hæver ikke meget).
  6. Kagen bages herefter midt i ovnen i ca. 30 minutter.
  7. Tag kagen ud og kom hakket chokolade/pålægchokolade henover og slut af med de hakkede mandler.
  8. Kagen har godt af at køle helt af inden du skærer den, og du kan med fordel lave kagen, sætte den på køl og servere den kold sammen med en portion frisk frugt.

10967901_10204748583211218_368389916_n

   

19 kommentarer

  • Hyggestedet

    Genial opskrift!

    hyggestedet.wordpress.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Fantastisk opskrift! Jeg absolut ELSKER chokolade kage (og kan sagtens spise for meget af det når jeg først har bagt én). Så den her opskrift vil jeg helt klart bage igen når jeg får trang til chokoladekage!! Ved du hvad det samlede kcal indhold er for hele kagen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Hej, kagen ser vel nok lækker ud! Kan man bruge andet mel end mandelmel? Mvh Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Anna,

      Du kan også bruge for eksempel affedtet kokosmel. Kokosmelet og mandelmelet har nogenlunde samme bageevne. Ellers kan du bruge almindeligt hvedemel – det er jeg også sikker på giver et super resultat 🙂

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sine Olsen

    Hej
    Hvor ser den lækker ud. Vil man evt kunne erstatte kartoflerne med rødbede ?
    – Den skal da afprøves 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Sine,

      Den er også super lækker. Jeg ved faktisk ikke om konsistensen på søde kartofler og rødbede er ens når de er kogt, men det tror jeg lidt de er. Så hvis du kan lide smagen af rødbede, vil jeg helt sikkert mene du kan udskifte kartoflerne med rødbede 🙂

      God fornøjelse med opskriften.

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte hvid

    Elsker denne kage! Godt arbejde, selv manden synes den er god

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Charlotte,

      Hvor er det fantastisk at manden også kunne lide den! De kan ellers være svære at overtale med de her sundere kager 😉

      Rigtig god dag,
      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Den ser rigtig lækker ud men inden jeg prøver at bage den vil jeg høre om man kan undlade dadler og komme noget andet i istedet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Rikke,

      Du kan godt undlade dadlerne, jeg synes ikke selv man kan smage dem, og det de gør er at bidrage med noget sødme til kagen. Jeg har ikke selv prøvet det, men du kan for eksempel tilføje en halv banan, mere for stadig at have det søde element i kagen 🙂

      God fornøjelse med opskriften,
      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Merethe

    Hejsa,
    Nu har jeg lavet din opskrift 3 gange og er vild med den. Jeg har dog ændret lidt på opskriften. Jeg bruger 3 æg og så bruger jeg en vanillestang i stedet for vanillesukker. Men den er genial til min mand, som ikke tåler for meget sukker og som er vild med chokolade. Så mange tak.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Nadja, jeg har lige nu kagen i ovnen med blendet rosiner og blendet mandler, samt 2 spsk. maltsiruo og 1 spsk. mandelessens, da jeg ikke har mandelmel. Glæder mig til at se resultatet:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie

    Hej kan ikke lige se det nogen steder men kan den fryses? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg laver også fejl, men jeg er god nok