Er du virkelig sulten?

Grove nutellasnegle

10965421_10204810536080001_479767604_nJeg e-l-s-k-e-r kanelsnegle men har aldrig brun farin i mine skabe. Så da jeg en weekendmorgen vågnede med den her trang til sukkersøde snegle, men kun havde en dåse nutella til at stå og stirre på mig, måtte jeg jo tænke ud af boksen.

Så det blev til en portion grove nutellasnegle med et pift af nødder. Jeg er pjattet med nødder, det er noget jeg altid har hjemme,  og synes det gjorde det hele lidt sjovere, hvis der kom lidt hakkede nødder i sneglene. For mig handler det at bage meget om at eksperimentere med de råvarer jeg nu har hjemme. Jeg overvejede også at komme frysetørrede hindbær i, men der satte jeg alligevel grænsen for mig selv.

10954471_10204810544400209_1747138167_nDet du skal bruge (16-18 stk):

  • 3 dl mælk (skummet- eller minimælk)
  • 25 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 150 g grahamsmel
  • ca. 300 g hvedemel
  • 100 g nutella (eller andet chokoladesmørepålæg)
  • 1-2 dl nødder

Fremgangsmåde:

  1. Hæld mælken op i en skål og opløs gæren heri. Kom herefter olie og sukker i.
  2. Bland salt og kardemomme sammen med grahamsmelet og bland det herefter sammen med mælkeblandingen.
  3. Tilsæt nu hvedemel lidt ad gangen indtil dejen samles. Tag dejen ud på bordet og giv den nogle bøllebank. Tilsæt hvedemel indtil du kan mærke du har en elastisk og luftig dej. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve lunt med et viskestykke over i 30 minutter.
  4. Drys en smule hvedemel på køkkenbordet og vend dejen ud herpå. Rul dejen ud så den fylder ca. 40 cm x 45 cm. Husk og mærk efter, jeg havde en meget smidig dej så jeg behøvede næsten ikke at bruge yderligere mel. Hvis du tilsætter for meget risikerer du at få nogle tørre snegle.
  5. Fordel herefter nutellaen udover dejen i et tyndt og jævnt lag. Hak de valgte nødder og drys henover inden du ruller dejen stramt sammen.
  6. Når dejen er formet skærer du 16-18 stykker ud og kommer over på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk sneglene forsigtigt med hænderne. Lad sneglene efterhæve i 30 minutter og tænd ovnen på 225 grader (almindelig ovn).
  7. Efter hævningen drysser du lidt nødder på toppen og sætter sneglene ind midt i den varme ovn i 12-15 minutter.

10967077_10204810546600264_97082496_n10984639_10204810546760268_657980191_n

Det er sjældent jeg bager på ren hvedemel, og de her banditter blev da også lavet på en blanding af grahamsmel og hvedemel. Grunden til jeg stort set altid spæder op med en fuldkornsmel, er både fordi jeg godt kan lide den grove karakter i mit bagværk, og så fordi jeg gerne vil vise at det er super nemt og smagfuldt at lave søde sager lidt sundere. Det er jo ikke fordi du kan spise løs, bare fordi der er 33% groft mel i sneglene, men lidt har også ret og det bidrager trods alt til en større mæthed, så din mave og smagsløg bliver tilfredsstillet hurtigere.10966615_10204810544320207_1236642618_n10967860_10204810534759968_1902573140_n

6 kommentarer

  • De ser vildt lækre ud! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super kreativ og lækker idé. Det bliver man helt sikkert nødt til at afprøve, når man ligesom jeg er helt tosset med Nutella og kage, haha. Tak for inspirationen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Mette,

      Jamen det var da så lidt! Og ja, jeg kan klart anbefale dem hvis du er fan af Nutella, det er jeg selv og synes de fik en lækker Nutella-smag.

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • De ser super lækre ud og idéen med at putte nødder oven på ens kanel/nutella snegle er rigtig fin 🙂
    Hvorfor bruger du olivenolie fremfor f.eks. almindeligt smør?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Christina,

      Det fungerer også super lækkert med nødderne ovenpå 🙂
      Jeg overvejede egentlig ikke at bruge smør, måske mest fordi det er sådan en lille mængde der skal bruges i dejen. Men hvis du foretrækker smør kan du sagtens anvende smeltet smør i stedet for olie.

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er du virkelig sulten?