Jeg laver også fejl, men jeg er god nok

februar 4, 2015 2 Af Sunderehverdag

10965342_10204779816992043_344207118_nSiger i nogle gange det til jer selv? At ja jeg laver fejl, men jeg er god nok. Jeg siger det for sjældent har jeg bidt mærke i, især når jeg har lavet en fejl, så har jeg det med at himle op (inden i mig selv selvfølgelig), og blive irriteret og sur på mig selv, for helt ærligt, hvorfor kan jeg ikke bare være fejlfri?

Til en familiefødselsdag for lidt tid siden, nævnte min mor at en af hendes kollegaer havde sagt, at når hun lavede fejl ville hun ikke lade sig gå på af det, for hun vidste at hun var god nok. Den holdning tager jeg virkelig hatten af for. Hvor er det stærkt at kunne sige til sig selv. Ja jeg lavede en fejl, det ved jeg så til næste gang, og forresten jeg er sgu god nok.

Og selvfølgelig laver vi fejl, det er menneskeligt at fejle og det ville være mærkeligt, og kedeligt, hvis vi vidste alt fra start. At fejle er en læringsproces. Vi lærer hvordan man ikke skal gøre, og husker det til næste gang. Desværre har vi tendens til at gokke os selv oven i hovedet hver gang vi fejler, for vi vil så gerne være det perfekte eksemplar som alle ser op til – og her taler jeg inklusiv mig selv, jeg er noget af en perfektionist. Men hvad får vi ud af det? Ingenting, ud over dårlig samvittighed over ikke at være god nok, og ondt i maven fordi vi bliver irriterede over os selv – det er ikke sundt. Men så husk på, du er god nok! Og sig det til dig selv næste gang du bliver rettet på. Husk også at mange ikke retter dig i en ond mening, men fordi de faktisk vil hjælpe dig. Man kan hurtigt opfatte det at blive rettet på som noget negativt, men det er sjældent negativt ment.

Jeg synes det er enormt sejt af min mors kollega at have sådan en holdning, og jeg har i hvert fald taget den til mig. Jeg har også allerede erfaret hvordan det kan hjælpe mig med at slippe de negative tanker, hvis jeg fremfor at tale nedladende til mig selv, rent faktisk tænker over processen, tænker over hvad jeg kan gøre bedre og giver mig selv et smil med på vejen. Det letter at kunne erkende sine fejl og så lige slutte af med at give sig selv et klap på skulderen og sige, men du er sgu god nok.