Kyllingekødboller

februar 28, 2015 0 Af Sunderehverdag

10928726_10204716953220488_1893621874_nNår jeg laver mad, laver jeg ofte kun mad til mig selv. Det betyder at jeg altid forsøger at tænke så kreativt med mine råvarer som muligt. Så da jeg lavede farsen til min burgerlicious kyllingeburger valgte jeg at tage en portion fars fra og lave kødboller af den. Det kan hurtigt blive kedeligt at skulle spise burger eller kødboller af 400 g kyllingekød helt alene, så her handler det om at tænke ud af boksen og bruge kødet på forskellige måder.

Opskriften på farsen er derfor den samme som til bøfferne. Du kan så selv vælge om du vil lave kødboller af hele portionen eller nøjes med at lave så mange du kan spise og lave bøffer af resten. Bøfferne kan sagtens fryses. Jeg brugte måske en fjerdedel af farsen til at lave kødboller af.

Til farsen:

 • 400 g hakket kyllingekød
 • 2 løg (almindelige eller rødløg)
 • 1 æg
 • ca. 1-1½ dl havregryn
 • salt og peber
 • 1 hvidløg
 • revet ingefær efter lyst
 • en masse krydderier efter lyst (jeg brugte kanel, chili, gurkemeje, muskatnød og kardemomme)
 • eventuelt en sjat mælk (kun hvis du har svært ved at samle farsen uden)
 • olivenolie til stegning

Til tomatsovsen (1-2 personer):

 • 1 dåse hakkede tomater (eventuelt med smag af chili eller hvidløg).
 • krydderier som basilikum, oregano, chiliflager og hvad du ellers lyster
 • 1 lille løg
 • lidt olie

Eksta:

 • Pasta

Fremgangsmåde:

 1. Kødbollerne: Skær løg og hvidløg i fine stykker og bland herefter kyllingekødet godt sammen med de øvrige ingredienser til farsen (undtagen mælk som kan tilsættes efter behov når farsen er samlet).
 2. Bring en god mængde vand i kog. Når vandet koger dumper du forsigtigt kødboller, i den størrelse du ønsker, ned i vandet. Kødbollerne er færdige når de flyder ovenpå vandet.
 3. Imens hakker du løget til tomatsovsen og steger det i lidt olie i en gryde ved siden af. Kom herefter de ønskede krydderier ved og steg af. Til sidst tilsætter du de hakkede tomater.
 4. Når kødbollerne er færdige kommes de over i tomatsovsen. Lad retten koge i 5-10 minutter imens du tilbereder din pasta.

Jeg lavede en portion som ovenfor og der var til en omgang aftensmad plus en omgang frokost. Til retten havde jeg lavet bønnepasta. Jeg er en stor fan af spaghetti, så var lidt skeptisk overfor den grønne pasta. Men jeg må sige at den gør det godt, og jeg blev glædeligt overrasket over både smagen og konsistensen, så den kan jeg varmt anbefale 🙂