Sojamælk, planteøstrogener, kræft og sundhed

Wok med krydderkylling

10966731_10204988819656979_2146735698_nLækker krydret wokret lavet helt uden wok, ja den er god nok. Jeg har aldrig ejet en wok, men det skal absolut ikke forhindre mig i at lave lækre wokretter og ikke mindst kalde dem for wokretter.

Den her skønne ret er super nem at smække sammen, er ovenikøbet billig og super sund. Retten kan du variere lige som du vil, jeg foretrækker den med kylling, massere af grønt, massere af broccoli og dertil fuldkornsnudler.

Det du skal bruge (3-4 personer):

  • 350 g kylling  (skåret ud i små tern)
  • et skvæt olie
  • godt med krydderier (jeg brugte: knust ingefær, knust chili, karry, paprika, chiliflager, gurkemeje)
  • 1 pose wokblanding
  • 1 lille dåse kokosmælk
  • soja
  • mælk
  • Fuldkornsnudler til 4 personer

Dertil kan du tilføje ekstra grøntsager som minimajs, broccoli, bambusskud osv.

Fremgangsmåde:

  1. Mariner først kyllingen i alle krydderierne og olie. Det gøres lettest ved at komme kyllingeternene i en frysepose, tilsætte olie og krydderier og vende det hele godt sammen.
  2. Herefter steges kyllingekødet i en wok eller på en sauterpande. Grøntsagerne tilføjes når kyllingen er gennemstegt. Lad grøntsagerne stege ved et par minutter inden kokosmælken hældes ved.
  3. Kom en sjat soja til retten og lad den simre 5 minutter. Hvis meget af sovsen forsvinder kan du tilføje en sjat mælk. Smag retten til med sojasovs og krydderier.
  4. Hæld kogt vand henover nudlerne og lad dem trække i 10 minutter. Når nudlerne er “kogte” er du klar til at servere en simpel og sund aftensmad med massere af smag.

11041417_10204988819696980_573502400_n11042126_10204988819576977_1396025040_n

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sojamælk, planteøstrogener, kræft og sundhed