Skyr vs. kvark

Send kys til spejlet

Dodinsky-quoteDet kan være rigtig grænseoverskridende at blinke til spejlbilledet med ordene “how you doin?”. Det kan dog også være dit første skridt, til at lære at elske dig selv for den du er. Det er en proces at lære at elske sig selv som man er. Det er svært og kan tage tid – men jeg tror at det er sundt. Nej, jeg ved det er sundt. Det kan jeg mærke på min egen krop. For mig handler sundhed om hvordan vi har det med os selv, fremfor hvordan vores kaloriebalance eller fedtprocent ser ud.

Jeg har ikke altid elsket det billede der mødte mig når jeg stod foran spejlet, det tør jeg godt indrømme – og det selvom jeg altid har været slank. Jeg har mødt sætningen “Bare man var så fin slank som dig, så havde man ikke noget at brokke sig over” et par gange, og, blot til info, det er ikke en hjælp at sige sådan til nogen. For det handler om hvordan du har det med dig selv, og ikke hvordan andre mener de ville have det hvis de var dig.

Det der hjalp mig, var i høj grad at lære at se min krop i øjnene, i stedet for at gemme mig for spejlene og gemme mig indenunder tøjet. Det at turde kigge på min krop i mere end fem sekunder, og turde holde blikket – selvom jeg måske havde lyst til at kigge væk, det var første skridt på vejen til at lære at elske mig selv. En anden ting der hjalp, var da jeg lærte at turde tage fat om maven, armene og lårene.

Læs også: diæter og sved på panden er ikke vejen frem

Jeg fornemmer en tendens der går på, at så snart man er trådt ud af badet, så skal man hurtigt have tøj på, for så er man i sikkerhed og så kan man føle sig tilpas igen. Men hvorfor er vi så kropsforskrækkede? Hvorfor er vi bange for at se kroppen for hvad den er? Og hvorfor er vi bange for at mærke kroppen?

Jeg har ikke svaret, og selvom jeg tror at medierne og Barbiedukken godt kan bære en del af skylden, så har de jo aldrig sagt at der er noget forkert i at se ud på andre måder. De har bare blæst ét kropsideal i hovedet på os, og vi har været så naive at tænke “Så er det jo nok sådan man ser ud når man er lykkelig”. Men bare så vi får en ting på det rene, der findes millioner af måder at se ud på når man er lykkelig – og hvem siger at Barbie var lykkelig bare fordi hun havde en smal talje?

Din krop er ikke en udstillingsgenstand der skal shine året rundt. Elsk den for det den kan og det den er. Elsk dine lår, lægge og fødder, store som små, fordi de bærer dig igennem dagen. Elsk din mave, oppustet eller ej, fordi den trods alt skal være til for at du kan få noget at spise. Elsk dine arme, håndled og hænder fordi de hver dag gør de små ting lettere for dig. Husk også at vis dig selv hvor skøn du er. Smil og grin til spejlet, lav trutmund og send kys og kærlighed til dig selv. Det vil få dig til at stråle fra inderst til yderst. Så kys ud til alle jer, fordi I er dejlige som I er.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skyr vs. kvark