Müslihapsere med kakaonibs og salte mandler

maj 12, 2015 9 Af Sunderehverdag

11257658_10205441858342663_1120058434_nI weekenden var jeg til iForm-løbet sammen med min mor og moster. Efter løbet skulle vi selvfølgelig forsyne vores kroppe med noget der var lækkert, nemt at have med sig og ikke mindst med god energi. Derfor havde jeg medbragt de her müslihapsere, og de faldt heldigvis i god jord. Hapserne er ikke sukkersøde som man måske forventer sig af en almindelig müslibar, men de smager stadig skønt og har en lækker grov konsistens.

Müslihapsere kan selvfølgelig varieres i det uendelige med de frø, kerner, nødder og tørrede frugter som du bedst kan lide. Jeg valgte at bruge salte mandler med skal (selvfølgelig med skallen fjernet), macadamia nødder og kakaonibs. Dertil valgte jeg at bruge grove speltflager som gryn, men du kan også sagtens vælge at bruge finere gryn i stedet – det afhænger helt af hvilken konsistens du ønsker hapserne skal have. 11257643_10205441863942803_1511467215_n

Det du skal bruge (12-14 stk):

  • 3 modne bananer
  • 10 dadler
  • 5 dl gryn
  • ½ dl frø/kerner (eller anden form for frø)
  • ½ dl grofthakkede nødder (jeg brugte salte mandler)
  • ½ dl finthakkede nødder (jeg brugte macadamia)
  • 1 dl kakaonibs (kokosmel/tørrede frugt eller lignende kan også bruges)
  • ½ tsk salt
  • mørk chokolade (minimum med 50% kakaoindhold) til at dyppe barerne i

Fremgangsmåde:

Hak først dadlerne fint (meget fint), de salte mandler groft og blend macadamia nødderne i en minihakker. Blend herefter de modne bananer til en fin mos, det gøres også lettest i en minihakker. Kom herefter først bananmosen op i en skål og tilsæt dadler, nødder, hørfrø, kakaonibs og salt. Blend herefter halvdelen af de grove gryn til en finere konsistens og tilsæt de fine og de grove gryn til müslimassen. Vend det hele godt sammen og find en bageform frem – jeg brugte en helt almindelig kageform. Kom et stykke bagepapir henover formen og vend müslimassen heri. Tryk massen flad og jævn. Sæt müslipladen ind i en forvarmet ovn (175 grader almindelig ovn) og bag dem i ca. 25-30 minutter, eller til de er smågyldne i kanterne. Lad müslipladen afkøle helt inden du skærer den ud i hapsere. Smelt den mørke chokolade i et vandbad og dyp fordigtigt hapserne heri. Sæt dem i køleskabet indtil chokoladen er størknet.

Opbevar dine müslihapsere i køleskabet i en tætlukket beholder, her holder de sig fint et par dage. Synes du at hapserne mangler sødme kan du altid vælge at tilsætte en sjat honning til dejen. Jeg er personligt ret vildt med, at de ikke har en intens sød smag.11225806_10205441858262661_1725324131_n