Blåbærpandekager

juni 8, 2015 1 Af Sunderehverdag

Disse lækre pandekager er rige på både vitaminer og proteiner og så er de lette at lave, ideelt som mellemmåltid eller dessert sammen med frugt, skyr eller hytteost ? eller bare naturel. Der bliver til 2 personer eller måske 4 hvis de spises som mellemmåltid.

Pandekagerne indeholder en lang række vitaminer og mineraler fra både bananen og blåbærerne. Bananen indeholder især A- og B6-vitaminer. A-vitamin stimulerer immunforsvaret og er en vigtig faktor for synet. B6-vitamin er en fællesbetegnelse for en række stoffer, der omdannes til hjælpeenzymer i kroppen. Hjælpeenzymerne er vigtige for omsætningen af fedt, kernesyrer (DNA) og proteinets enkeltdele (aminosyrer). Bananer indeholder derudover gode kulhydrater, lidt protein og en god del sunde fedtsyrer.

Blåbær indeholder en masse C-vitamin der er et antioxidant. C-vitamin har en forebyggende effekt eller lidring mod forkølelse, og forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme. Forskning viser at blåbær har en positiv effekt i bekæmpelsen af mavefedtet. Derudover viser studier, at blåbær kan medvirke til bedre kolesteroltal og en højere insulinfølsomhed. Studierne fortæller ikke noget om, hvor mange blåbær man skal spise, for at opnå de ovenstående resultater. Dog er en ting sikkert, blåbær er et sundt og lækkert bær, som du med god samvittighed kan sætte tænderne i, eller bruge i diverse opskrifter som for eksempel i denne. Haps haps!

Det skal du bruge til 2 personer (eller 4 personer hvis de spises som mellemmåltid)

 • 2 modne bananer
 • 5 æggehvider
 • 90 g blåbær
 • ½ tsk. vaniljepulver
 • ½ tsk. kanel
 • 3 spsk. ruggryn
 • Olie eller smør til stegning

Sådan gør du:
Hvis du har en håndmixer blandes alle ingredienser, foruden blåbærerne, godt sammen og steges herefter.

Hvis du ikke har en mixer så gør du blot følgende:

 1. Mos bananerne
 2. Tilsæt æggehvider samt krydderi og ruggryn og pist det godt.
 3. Lav små pandekager og steg ved lav til middel varme i olie eller smør.
 4. Når pandekagerne er på panden drysser du bærerne over ? pandekagerne kan være svære at vende, især med tyngden fra bærerne, så prøv dig forsigtigt frem
 5. Pandekagerne steges færdig på begge sider.
 6. Bon appetit!

foto-7