Sulten eller lækkersulten?

Rugboller uden surdej

11653432_10205802768565193_1846381326_nJeg har været meget passiv på bloggen de sidste par uger, som i også kan læse i dette indlæg. Men, da jeg en eftermiddag fandt lidt overskud og mel frem, resulterede det i nogle skønne og nemme boller, som jeg jo ikke kan lade hver med at dele med jer.

Bagenørden i mig er altså ikke forsvundet, til trods for lidt fraværd, og jeg har denne gang forsøgt mig i nogle boller som IKKE er koldhævede og som IKKE indeholder surdej. Nej, jeg ved heller ikke hvad der er gået af mig. Alligevel er det måske også på tide, med en opskrift på nogle smagfulde boller som er til at smække sammen og nyde samme dag. Så sådan en får i her.

Det du skal bruge (ca. 20 stk.):

 • 25 g gær
 • 9 dl lunkent vand
 • 3 tsk. salt
 • 150 g havregryn
 • 200 g rugmel
 • 600-700 g hvedemel
 • Ekstra mel og havregryn til drys

11653322_10205802768485191_1105578891_nFremgangsmåde:

Start med at kom vand og gær i en skål op rør rundt indtil gæren er opløst. Herefter tilsættes rugmel, havregryn og salt og det hele blandes sammen. Tilsæt nu hvedemel ? start med 500 gram og se hvordan dejen agerer. Jeg rørte min dej i en røremaskine og her skulle den have tæsk i ca. 20 minutter, og jeg brugte ca. 650 g hvedemel.

Lad dejen hæve lunt i ca. 1 times tid, men meget gerne 2 timer. Når dejen er hævet tændes ovnen på 250 grader almindelig ovn. Kom mel og havregryn på bordet og vend dejen ud herpå (den er stadig meget klistret, så den vil ligesom flyde lidt ud, og det skal den bare have lov til). Drys ekstra mel og havregryn henover dejen. Tag en dejskraber og skær boller ud, kom dem direkte over på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve mens ovnen bliver varm. Bollerne skal nu bages i 15-25 minutter indtil de lyder hule når du banker dem i bunden.

Server dem lune med en klat smør og en god ost på. De er perfekte til lange weekendsmorgener eller en hyggelig eftermiddag.

Hvis du har en surdej stående kan du sagtens udskifte noget af gæren med surdej. Eller måske prøve mine skønne speltboller eller måske mit langtidshævet speltbrød 😉 11655481_10205802768525192_291509399_n

7 kommentarer

 • En ægte bagenørd forsvinedr vist aldrig helt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha nej det tror jeg du har ret i 😀
   Det ville også være ærgerligt, især for en brødpige.

   Hav en dejlig weekend.
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meget lækre boller, sådanne kunne jeg lige nå at lave til brunch 🙂
  Tak for opskrift og inspiration.
  God weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Hans og Maia,

   Det var i hvert fald så lidt, jeg er kun glad for at opskriften kan bruges. Det lyder lækkert med brunch, jeg håber den smagte 🙂

   Rigtig god weekend til jer,

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Wow! Lavede de her boller sidste weekend, og de var et kæmpe hit. Nu står jeg og laver dem igen, da de er blevet en fast del af madpakken herhjemme. Så mange tusinde tak for den gode opskrift. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det bare dejligt at høre 😀 Håber denne portion bliver ligeså vellykket! Er glad for du kan bruge opskriften 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Super gode og nemme boller👌😊
  Kan varmt anbefales😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sulten eller lækkersulten?