Hvor langt skal du gå for at...

Anerkendelse, fremtidsplaner og det perfekte liv

 photo Skaeligrmbillede 2015-07-20 kl. 17.37.15_zps8r596law.png

Vi er vokset op med en tendens til hele tiden at fokusere på vores fremtid, hvordan vil jeg gerne leve, bo, se ud, hvad vil jeg gerne lave, hvordan skal jeg tjene mine penge, hvornår skal jeg giftes osv. osv. Det er ikke negativt, med mindre vi glemmer hvor vi er nu.

En klog mand (læs: min far) sagde på et tidspunkt til mig ?i stedet for at fokusere på, at jeg mangler 90% så fokuserer jeg på, at jeg er nået 10%?, det satte tanker i gang hos mig.

Vi har meget travlt med at leve det perfekte liv, og i alt den tid render minutterne, timerne og dagene fra os. Vi går alle igennem et liv, som bare gerne vil leves af os, og det er helt ok at det ikke lever op til alle mulige standarter, bare det leves og ikke gennemleves.

Men det kan være svært bare at leve sit liv, for man vil jo gerne have så meget som muligt ud af det, og man vil ikke nøjes. Vi skal have den perfekte krop, spise den sundeste mad, være den bedste forældre/datter/søskende, vi skal have den rigtige bil og det rigtige tøj og udadtil skal vi se ud som om, at vi lever det perfekte liv som var det en leg. Vi stræber efter anerkendelse konstant og det er en grum stressfaktor.

Men hvordan lærer man at nøjes, og hvordan lærer man, at det at nøjes ikke er et nederlag? Jeg tror svaret ligger i min fars citat.

Jeg kan smække et eksempel på bordet som mange nok vil kunne kende sig selv i. Du spiser sundt og har gjort det længe, du er ved at lære at holde af den sunde livsstil og føler dig til rette med dine nye madplaner, men en eftermiddag hvor arbejdet stiger dig til hovedet, og en sød kollega tilfældigvis har brownie med, falder du i kagefælden. Du spiser kagen hurtigt og står tilbage med et hav af skyldfølelse, for nu er alt ødelagt. Dine madplaner, din sunde kost, din morgenskyr, alt.

I stedet for at banke dig selv oveni hovedet, så face it. Sig til dig selv at alt dit hårde arbejde ikke er spildt, bare fordi den brownie så så indbydende ud. Tag fat i dig selv og spørg ?hvorfor spiste jeg den??, ?hvad gav den mig??, ?var den det værd??. Lad hver med at spis 5 mere, bare fordi du spiste én, nej, det hele kan ikke være lige meget. Tænk på hvor langt du er nået, tænk på de 95% hvor du spiser sundt, de er ikke ødelagt fordi du spiser ét stykke kage.

Det selv samme gælder arbejdsopgaver, nej du er ikke en dårlig kollega fordi du ikke kunne hjælpe med én vagt. Eller træning, nej du har ikke en rygrad som en regnorm fordi du skipper én træning. Eller skolen, nej du har ikke valgt forkert fordi du dumper én prøve. Fokuser på alt det du er god til, fremfor at lade alt det negative tage pladsen. Tænk på hvor langt du er nået, fremfor hvor langt der er igen.

Du er god nok, også selvom du ikke er perfekt. Hvad er perfekt? Jeg er den perfekte udgave af mig, og ingen vil nogensinde kunne slå mig i at være mig.

 photo Skaeligrmbillede 2015-07-20 kl. 21.32.57_zpsfj5izyzv.png

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

4 kommentarer

 • Clara

  Tusind tak for dette indlæg – det var lige hvad jeg havde brug for! Jeg synes du er rigtig god til at formidle nogle skønne budskaber – så TAK

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Godt skrevet !!!! Det er så rigtigt at vi lader det negative overtage og bare slår os oveni hovedet pga en lille ting, i stedet for at fokusere på det positive. Jeg skal blive bedre til at rose mig selv og det minder dit indlæg mig om, tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dejligt at høre at du kan bruge indlægget! Det er jeg rigtig glad for 🙂 Og ja, jeg tror vi alle sammen kan blive bedre, men så er det godt vi kan huske hinanden på det 😉

   Du må have en dejlig dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor langt skal du gå for at...