Avokadolicious smoothie

juli 23, 2015 1 Af Sunderehverdag

11777964_10206008328824071_2041935087_nDen her grønne herlighed er smækfyldt med vitaminer, sunde fedtstoffer og proteiner, og er et rigtig godt bud på et let og cremet mellemmåltid.

Jeg blev helt overrasket over konsistensen, så lækker cremet at den næsten minder om kagecreme. Faktisk blev jeg så overrasket, at jeg helt sad og overvejede om den mon ville kunne gå i en lagkage, det er lige før det må prøves en dag 😀

Både bananen og avokadoen er næringsrige frugter som bidrager med både A-, B-, og E-vitaminer. Derudover bidrager avokadoen også med C-vitaminer. Alle vitaminerne er vigtige for, at kroppens processer og funktioner kan fungere optimalt. Udover vitaminer indeholder avokadoen også umættede fedtsyrer, som vi også kender for de sunde fedtsyrer. De sunde fedtstoffer i avokadoen har også stor betydning for vores krop og dens funktioner, men har derudover også en sekundær effekt, da fedtstoffer skal være til stede for at vi kan optage de fedtopløselige vitaminer. E og A er begge fedtopløselige vitaminer som findes i smoothien.

Jeg har valgt at supplere frugterne med lidt skyr, mælk og også en lille portion proteinpulver med vaniljesmag. Det har jeg gjort for at give smoothien ekstra proteiner og en lækker sød vaniljesmag. Du kan altid komme mere proteinpulver i, hvis du vil have en sødere smoothie.

Det du skal bruge (1 smoothie):

  • 1 banan (eventuelt fra frost hvis du vil have en kold smoothie-is)
  • ½ avokado
  • 1-2 spsk. vanilje proteinpulver (jeg brugte den fra Organic Nature)
  • 2 spsk. skyr
  • 1 dl mælk (du kan også bruge sojamælk eller mandelmælk)

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne i en skål og blend det hele godt sammen med en stavblender. Smag til med proteinpulver og kom eventuelt mere mælk i hvis du vil have den tyndere.11758855_10206008328784070_2083565289_n