Det handler om selvtillid

Derfor hader jeg badevægten

Der er mange grunde til, at jeg aldrig har ejet en badevægt. Aldrig nogensinde har jeg gider at bruge penge på en tingest, som alligevel ikke kan fortælle mig en fløjtende fis. Ej det passer selvfølgelig ikke helt, den kan jo fortælle mig hvor meget jeg vejer – hurra for det.

Som i nok kan fornemme er jeg ikke fan. Jeg er ikke fan af badevægte. Jeg er ikke fan af det bagevægte gør ved folk. Jeg er ikke fan af den magt badevægtene kan have.

Hvis du ønsker at tabe dig, så er det klart at vægten er det nemmeste redskab at se fremgang på. Det tager ofte lang tid før du kan se resultaterne i spejlet, og hvis vægten fortæller dig at du har taget 500 gram på, så kan spejlbilledet være lige gyldigt, for du lytter til vægten.

Men vægten fortæller dig ikke hele sandheden. Vægten fortæller dig om din kropsvægt er gået op eller ned, eller om den er stabil. Har du for eksempel tabt et kilo fedtmasse og taget et kilo muskler på, ja så tiger vægten stille.

Vægten kan ikke sige noget om din kropssammensætning, hvilken er en kæmpe del af for eksempel et vægttab. Det varige vægttab er det hvor du taber fedtmasse og samtidig opbygger muskelmasse. Men når vægten ikke fortæller hele sandheden gør det dig ked af det, giver dig slag i hovedet “jeg har jo gjort alt det rigtige, hvorfor straffer du mig??” – og ja, så er slikskålen en let måde at trøste sig på.

DERFOR bryder jeg mig ikke om vægte. Akkurat som jeg ikke tror på BMI. Derfor synes jeg den bedste måde at se fremgang på er ved at kigge sig selv i spejlet, få lavet en InBody måling eller ved at bruge et godt gammeldavs målebånd.

Stod det til mig, så skulle badevægten bare ud af alle hjem. Den har alt for meget magt. Den skal IKKE have lov til at styre dit humør – slet ikke når den kun viser halvdelen af sandheden.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

2 kommentarer

 • Helt enig! Jeg har ikke vejet mig i snart et halvt år, og jeg overvejer virkelig at lade være foreløbig! Dit indlæg fik mig lige til at være sikker – badevægten skal ud 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hurra hvor er det bare dejligt at høre Emilie. R.I.P badevægt, den gør alligevel ikke noget godt 😉
   Håber du får en dejlig dag,

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det handler om selvtillid