Din krop er formet af din historie, accepter det

24008692_10213136982595960_700802904_nJeg skriver tit, at vi er forskellige og at vi skal acceptere vores forskelligheder. Nogle er høje, nogle er lave. Nogle har strækmærker, nogle har ikke. Nogle har appelsinhud, nogle har babyhud. Nogle har kurver, andre har sixpack og stramme baller. Alle er unikke, alle er skønne, alle er almindelige.

Det kan alligevel være svært at acceptere sig selv, især når tiden har skabt et udtryk, en krop, som de mener er sådan vi skal se ud eller ligne. Tiden har samlet et ideal for hvordan den rigtige krop ser ud, både for mænd og for kvinder. Den krop har vi taget til os uden at blinke, og vi tror på at den krop er rigtig for os, og sund for os, og vi tror vi bliver lykkelige når vi opnår den.

I bund og grund er der ingen der kan fortælle dig hvad der føles rigtig i din krop. Det er dig der er ekspert i dit liv, og dig der ved hvordan din krop ser ud når den føles sund, og ikke mindst når du føles lykkelig, og det skal du acceptere.

Måske handler det i virkeligheden slet ikke om at acceptere, at din krop ikke ligner den tiden har skabt. Måske handler det i højere grad om din historie, og at du skal acceptere hvordan din historie har formet din krop.

Vi er alle forskellige, ikke kun på vores udseende men også på vores historie og vores baggrund. Det handler derfor ikke kun om at du skal acceptere din krop, du skal også acceptere at din historie er anderledes end din venindes. I er ikke gået samme vej for at nå til der hvor i er idag. I har ikke mødt de samme udfordringer i livet. Udfordringer former os, de gør os til dem vi er, de gør os forskellige.

Så når du står foran spejlet næste gang, så tænk på den historie du og din krop har været igennem. Tænk på hvad der har gjort dig til et stærkt og unikt menneske – ikke kun kropsmæssigt, også personlighedsmæssigt. Tænk på hvad den har formodet at tage dig igennem, hvad den kan og hvor meget mere du skal opleve i den.

Kroppen er din skal, dit skjold om man vil. Den er stærk og den skal bærer dig igennem resten af livet, så hvorfor ikke slutte fred med den, acceptere den og være stolt af den?

12 kommentarer til “Din krop er formet af din historie, accepter det”

 1. Super godt skrevet og virkelig inspirerede blogpost. Det er noget mange kvinder, inklusiv mig selv, skal huske på og lærer at acceptere sig selv. Vi er unikke og det skal vi være glade for. Jeg gemmer lige dette indlæg til en dag hvor jeg skal huske på dine velformulerede ord om at acceptere og eller mig selv

  Kæmper ros herfra!

  1. Tusind tak for din fine kommentar Lone, den varmer rigtig meget! 🙂
   Det gør mig så glad når mine tanker og indlæg kan inspirere jer læsere, og jeg håber især at det kan hjælpe til, at mange slutter fred med deres unikke og smukke kroppe, og nyder sig selv for at være sig, og ikke for at være nogen anden 🙂

   Må du få en dejlig weekend!

   Mange hilsner,
   Nadja

  1. Hej Amanda,

   Tusind tak for dine fine ord. Det er nemlig rigtig ærgerligt, at mange har svært ved at acceptere sig selv, og jeg tror derfor det er vigtigt at sætte fokus på 🙂 Tak fordi du læste med.

   Mange hilsner, og god dag,
   Nadja

 2. Tusind tak for at skrive de ord ned, som jeg har ledt efter i dag. Det var perfekt, og lige hvad jeg havde brug for at læse – at andre har det syn på kroppen, som jeg selv endelig har lært at have, er så betryggende at vide. Efter en lang kamp gennem anoreksi og BED, er der en grund til, at jeg ser netop sådan ud lige pt. Jeg elsker min krop for at være så stærk, og for at bære over med mig hele vejen – bære over med alle mine syge ideer, og hjælpe mig til endelig at finde balancen. Nu bliver min krop stille og roligt sundere igen, efter mit sind er blevet det.

  1. Det var da i hvert fald så lidt. Jeg er glad for du kunne bruge indlægget 🙂
   Hvor er du sej, at du er nået dertil efter så mange kampe. Virkelig stærkt gået!
   Det er netop kommentarer som din, der giver mig gejsten til at blogge. Så tak for den 🙂

 3. Tusind tak, det med at acceptere ens historie som har skabt en som man er/ser ud i dag rammer fuldstændig plet for mig. Den sætning kan jeg virkelig bruge til at arbejde videre med i forhold til at lære at elske min krop og hendes udseende. Så tak for det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *