Din krop er formet af din historie, accepter det

juli 25, 2015 12 Af Sunderehverdag

24008692_10213136982595960_700802904_nJeg skriver tit, at vi er forskellige og at vi skal acceptere vores forskelligheder. Nogle er høje, nogle er lave. Nogle har strækmærker, nogle har ikke. Nogle har appelsinhud, nogle har babyhud. Nogle har kurver, andre har sixpack og stramme baller. Alle er unikke, alle er skønne, alle er almindelige.

Det kan alligevel være svært at acceptere sig selv, især når tiden har skabt et udtryk, en krop, som de mener er sådan vi skal se ud eller ligne. Tiden har samlet et ideal for hvordan den rigtige krop ser ud, både for mænd og for kvinder. Den krop har vi taget til os uden at blinke, og vi tror på at den krop er rigtig for os, og sund for os, og vi tror vi bliver lykkelige når vi opnår den.

I bund og grund er der ingen der kan fortælle dig hvad der føles rigtig i din krop. Det er dig der er ekspert i dit liv, og dig der ved hvordan din krop ser ud når den føles sund, og ikke mindst når du føles lykkelig, og det skal du acceptere.

Måske handler det i virkeligheden slet ikke om at acceptere, at din krop ikke ligner den tiden har skabt. Måske handler det i højere grad om din historie, og at du skal acceptere hvordan din historie har formet din krop.

Vi er alle forskellige, ikke kun på vores udseende men også på vores historie og vores baggrund. Det handler derfor ikke kun om at du skal acceptere din krop, du skal også acceptere at din historie er anderledes end din venindes. I er ikke gået samme vej for at nå til der hvor i er idag. I har ikke mødt de samme udfordringer i livet. Udfordringer former os, de gør os til dem vi er, de gør os forskellige.

Så når du står foran spejlet næste gang, så tænk på den historie du og din krop har været igennem. Tænk på hvad der har gjort dig til et stærkt og unikt menneske – ikke kun kropsmæssigt, også personlighedsmæssigt. Tænk på hvad den har formodet at tage dig igennem, hvad den kan og hvor meget mere du skal opleve i den.

Kroppen er din skal, dit skjold om man vil. Den er stærk og den skal bærer dig igennem resten af livet, så hvorfor ikke slutte fred med den, acceptere den og være stolt af den?