Derfor hader jeg badevægten

Hjemmelavede proteinbarer med chokolade

11651236_10205843311058730_1066921480_nJeg har kastet mig ud i noget som man måske ikke lige havde set komme. Især jer der kender mig rigtig godt, I må hellere holde fast i bordkanten. Jeg har nemlig forsøgt mig med hjemmelavede proteinbarer med, nu kommer det, vaske ægte proteinpulver.

Grunden til at jeg skriver det som lidt af en surprise, er fordi, at jeg er lidt af en hverdags-øko-alt-skal-være-naturligt-og-uden-tilsætningsstoffer-type. Men det her proteinpulver måtte alligevel prøves, og hvorfor, fordi det faktisk kan være et ganske udmærket produkt det der proteinpulver.

Jeg er gået fra at drikke shakes med proteinpulver i, til at fraråde alle det, til at acceptere det er på markedet, og nu endda eksperimentere med det på en alternativ måde i de her barer.

Proteinpulveret er fra Nutramino og er baseret på 100% valleprotein og dermed er det rigt på de væsentligste aminosyrer vores krop har brug for, for at kunne opbygge og styrke muskler. Aminosyren Leucin er netop den aminosyrer der står for muskelopbygningen, og er en af de essentielle aminosyrer som også findes i pulveret.

Jeg har valgt at kombinere proteinpulveret og hvide bønner at to årsager. Først fordi pulveret er en måde at give barerne en karakteristisk smag på ? proteinpulveret findes i fem forskellige smage, og derudover er det en god måde at give barerne det komplette proteintilskud, som der tales så meget om. Bønnerne er en super måde at give barerne den lækreste konsistens, og så giver det et naturligt tilskud af proteiner og fibre.

Valleprotein, fra pulveret, er en af de kilder vi kender som værende et komplet proteintilskud. Et komplet proteintilskud er når alle de essentielle aminosyrer er til stede, så kroppen kan begynde at opbygge muskler af det. Bønnerne i sig selv indeholder som nævnt også proteiner, men de proteiner bønnerne bidrager med indeholder ikke alle de essentielle aminosyrer. Det vil sige at kroppen mangler nogle aminosyrer, for at kunne udnytte proteinerne i bønnerne tilstrækkeligt hvis man spiser dem alene.

11126796_10205843311378738_1968906305_n

Det tog mig lidt tid før jeg fik smag og konsistens korrekt, og billederne her er fra mit første forsøg. Her valgte jeg at komme nødder ovenpå barerne og herefter smelte chokolade og komme henover – don’t do it. Det resulterede i at nødder, chokolade og barer faldt fra hinanden. Derfor valgte jeg i stedet at hakke hele mulivitten og blande sammen.

Jeg valgte at bruge bønner fra dåse, da jeg så ikke selv skulle stå med fingrene i kagedejen og udbløde og koge bønnerne selv. Er du ferm til det, så kan du sagtens bruge den tørrede variant også.

Det skal du bruge (9-12 barer):

 • 2 poser Nutramino whey proteinpulver med chokoladesmag (38 g pr. pose)
 • 1 dåse butter beans (udblødte og kogte)
 • 2 dl havregryn
 • 2 spsk. ren kakaopulver
 • 2 spsk. kakaonibs (kan undlades)
 • 1 dl nødder (jeg brugte peanuts – jeg vil personligt foretrække mandler en anden gang)
 • 1 nip salt
 • 1 tsk. honning
 • 60 g mørk chokolade

Fremgansmåde:

 1. Skyl bønnerne godt og grundigt i rent vand og blend dem herefter til en lind masse med en stavblender.
 2. Mal herefter havregryn til mel i en minihakker. Kom havregryn, proteinpulver og et nip salt sammen med bønnemassen.
 3. Hak den mørke chokolade og nødderne groft eller fint, og vend til sidst chokolade, nødder og de resterende ingredienser sammen med bønnemassen.
 4. ?Ælt? nu massen godt sammen med hænderne inden du kommer det hele over på et stykke filmpapir. Form dejen til en flad lang plade, og kom den i fryseren 1-2 timer.
 5. Tag dejen ud af fryseren og skær ud i 9-12 barer. Kom barerne i en tætlukket beholder og opbevar dem i køleskabet.

Husk du kan varierer barerne lige efter din smag. Prøv for eksempel at kom andre nødder i eller tørret frugt i. Du kan også komme mere proteinpulver i hvis du ønsker en stærkere smag. Barerne her indeholder ca. 9 gram protein per bar, hvis du laver 12 barer ud af portionen – til dem der går op i det der med kalorier, indeholder en bar ca. 140 kalorier.11696756_10205843311098731_308267454_n

6 kommentarer

 • DE må prøves! 🙂

  ibh.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Må helt klart prøves!! Og dejligt der ikke skal bruges alle mulige mærkelige ting i! Selv en på SU kan være med her!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er glad for du kan lide opskriften 🙂 Synes også selv, at der er alt for mange dikkedarer i rigtig mange opskrifter rundt omkring, så forsøger at holde mig til det vi kender 😉

   Du må have en dejlig dag!

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvor lang tid kan de holde sig i køleskabet ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har oplevet at det er lidt forskelligt. Men en god ide er at opbevare dem i fryseren fandt jeg ud af. Så kan du tage en op og med i træningstasken, så er den tøet op når du er færdig 🙂 Og hvis du skal spise den med det samme, kan den også spises kold fra fryseren. Så lader du den bare lige små-tø i 5-10 minutter og så er det lidt ligesom en protein-bar-is 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor hader jeg badevægten