Junkfoodbørn - hvem har skylden?

Hvor langt skal du gå for at…

Puha det er op ad bakke, bogstavelig talt. Det da meget sjovt, men stadig op ad bakke når kvindemagasiner skriver en, ikke sjældent set, artikel om hvor langt du skal gå, og hvordan du skal gå, for at forbrænde forskellige fødevarer. De tror helt sikkert at de gør os en tjeneste, for nu kan vi jo tænke på hvor mange kalorier ekstra vi kan spise, 15.000 skridt bonus en pizza, når vi er ude og gå med veninden. Hvad var det forresten hun sagde om hendes nye kæreste?

Jeg kan godt være bange for at vi glemmer nuet, når vi gang på gang får smidt overskrifter i hovedet som ?sådan forbrænder du en pizza? osv. osv. Hvorfor kan vi ikke bare nyde gåturen for det den er.

Hvad så hvis du ikke gik 15.000 skridt, i det rigtige tempo, med det rigtige sving i armene og med det rigtige fodtøj. Hvad så hvis du stoppede op, fandt en bænk og satte dig ned.

Motion er vigtigt, motion er godt og motion er sundt ? uden tvivl. Men behøver vi virkelig at gøre alt op i skridt og kalorier, eller kan vi bare gøre det fordi vi nyder det. Fordi vi slapper af. Fordi det giver energi. Fordi det giver overskud.

Jeg går tit ture, jeg ved ALDRIG hvor mange skridt jeg har gået. Jeg går ture fordi det giver mig ro. Jeg elsker at gå i naturen, se på menneskerne der går forbi og få den friske luft. Jeg elsker at gå ture med veninderne, med min hund, med min mor eller bare med mig selv.

At gå kan være en rigtig god form for motion, og ja det med at tælle skridt kan være sjovt, og ja det kan være en motivationsfaktor for nogle at gøre alt op i tal. Jeg synes bare man skal overveje om gåturen kun skal være for motionens, og pizzaens, skyld, eller også for hyggens skyld. Det er bevægelse og godt for kroppen uanset hvad, og går du og veninden ikke det antal skridt som matcher kalorieindholdet i din eftermiddagskage ifølge kvindemagasin, så går det også nok.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Junkfoodbørn - hvem har skylden?