Sundhed handler om at være glad

Klistrede kanelsnegle

foto 1-6Jeg har været i bloggens gemmere, og fundet den her snaskede opskrift frem. Jeg er kæmpemæssig fan af kanelsnegle, og det er det første jeg tænker på når du siger bagermad, altså lige efter tebirkes, hvis jeg skal være sådan helt ærlig.

Men kanelsnegle er måske ikke lige det første man forbinder med sund mad. Men som den trofaste læser måske har fået indtryk af, så er sund mad, i mine øjne, mere end grøntsager og gulerødder. Det handler om, at give plads til at nyde de syndige lækkerier engang imellem. Det handler ikke om at opgive alt det  “usunde”, men derimod at nyde det med måde. Derfor er en klistret kanelsnegl, altså også velkommen på morgenbordet engang imellem. Især når det er en hjemmelavet!

Sneglene bliver godt luftige da der bruges fromais frais, hvilket giver dejen en rigtig lækker konsistens. Dejen og remonce lavede jeg om aftenen, og rullede dem sammen til en pølse (forholdsvis stramt) og lod dem stå i køleskab natten over. Det gjorde processen så dejlig nem, da de derfor blot skulle skæres ud, efterhæve og bages om morgenen og så var der kanelduft i hele hytten.

Prøv også mine: Grove nutellasnegle

Det du skal bruge (ca. 16 stk):

Til dejen:

  • 25 g gær
  • 1 ½ dl mælk
  • 1 æg (2 hvis der er små)
  • 50 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • korn af ½-1 vaniljestang
  • ½ spsk. kanel
  • ¼ spsk. salt
  • 150 g grahamsmel
  • 250 g hvedemel
  • ca. 2 spsk fromais frais (eller andet syrnet mælkeprodukt)
  • 1 æg til pensling

Til remoncen:

  • 175 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 50 g brun farin
  • ½ spsk. kanel

Til glasur:

  • 150 g flormelis
  • ca. 2 spsk vand
  • evt. ren kakao

Det du skal gøre:

  1. Lun først mælken til den er lillefingervarm, og opløs derefter gæren i mælken.
  2. Herefter røres mælk og gær sammen med æg, sukker, smør, vanilje, kanel og salt.
  3. Grahamsmelet tilsættes først, og derefter mætter du dejen med hvedemelet. Dejen skal gerne være lidt klistret og smidig. Den må endelig ikke blive for tør.
  4. Dejen sættes til at hæve i 20 minutter. Her er det et godt tidspunkt at mikse remoncen sammen:
  5. Bland sukker, farin og kanel sammen og tilsæt derefter det bløde smør til remoncen er lind og lækker.
  6. Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en rektangel med en tykkelse på ca. 0,5 cm.
  7. Smør herefter remoncen ud i et jævnt lag – det kan være lidt svært, da dejen er skrøbelig. Du kan eventuelt bruge en blød dejskraber.
  8. Når remoncen er fordelt, rulles dejen sammen forholdsvis stramt til en pølse.
  9. Herefter satte jeg pølsen i køleskabet natten over (processen herfra vil være den samme, ligegyldigt om du vælger at sætte dem i køleskabet, eller lave dem med det samme). Men vil du hellere bage dem med det samme, skæres dejen ud i stykker med ca. 3 cm tykkelse. Derefter sættes de på en bageplade og trykkes lidt flade. Her skal de efterhæve tildækket i 45 minutter.
  10. Sneglene pensles med et sammenpisket æg, og bages i ca. 15 minutter på 180 grader. Her må sneglene ikke få for meget, da de så vil ende med at blive for tørre når de bliver kolde.
  11. Sneglene køles og dekoreres med glasuren der er blandet af flormelis, vand og eventuelt ren kakaopulver.

foto 1-6foto 1-6foto 3-3

   

2 kommentarer

  • Signe

    Et godt tip til glasuren er at bruge mosede friske dadler og blande dem med vand og kakao (kakaopuler uden sukker i) og prøve sig lidt frem indtil ønsket konsistens og kakaostyrke opnås. Jeg har ikke lavet almindelig glasur siden jeg stiftede bekendtskab med ovenstående; det smager vildt godt og giver samtidig kroppen flere gode næringsstoffer end glasur med flormelis kan siges at gøre 🙂
    Jeg har ikke forsøgt mig med udgaven med også at rulle den aftenen før, men det vil jeg da helt sikkert nu.
    Mvh. Signe

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Mums de var gode! Masser af snask og slet ikke tørre 😀
    Desværre flød noget af fyldet ud på bagepladen, og sneglene “åbnede sig” (snoede sig ud) under bagning, så næste gang vil jeg nok bage dem i en form, for at holde lidt sammen på dem

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundhed handler om at være glad