Marathonboller

Billeder, ærlighed og de sociale medier

Jeg holder meget af de sociale medier, og bruger dem selv dagligt. Uden de sociale medier skulle jeg stå med flyers på strøget for at få mine budskaber ud til jer læsere, og det er, blandt andet, DERFOR elsker jeg de sociale medier.

Men jeg hader dem også. Jeg hader dem for at skrabe ærligheden væk, finpudse hverdagen og gøre alt perfekt. Tag for eksempel Instagram’s verden, her er næsten alt perfekt. Især hvis du søger på hashtags som #fitfamdk, #fitspo #fitness osv. så forestiller 90% af billederne fitte kvinder og mænd, med stramme maver, pumpede muskler og stærke lår (de sidste 10% er madbilleder).

For mig virker det så perfekt, lidt for perfekt, og det gælder ikke kun fitnessbillederne. Det er en generel tendens at vi viser vores “perfekte” jeg på de sociale meder.

Men hvad er det vi ser? Det er et øjebliksbillede. Et øjebliksbillede som derudover ofte er gemt bag filtre og redigering. Bemærk mit “ofte”. Jeg siger ikke, at det er alle der redigere deres billeder til punkt og prikke, men det er en tendens som er derude.

Jeg har for sjov siddet og redigeret i et billede, hvor jeg spænder alt hvad jeg har lært i min mave – bare for at se hvad lidt redigering (fra en endda meget uerfaren type) kan gøre. I kan jo selv vurdere resultatet.

11911681_10206332539209128_1667483682_n“Før-/efterbilleder er ikke en skid værd mere” skrev Rasmus Kelbæk til mig på Instagram, og hvor har han ret . Ovenstående billede synes jeg viser meget godt hvorfor, et andet eksempel er det nedenfor. Billederne er taget med under to minutter mellem.

11995479_10206332539049124_391147949_n

Du skal huske på, at mange af de fitnessprofiler du finder på Instagram, de har dedikeret deres liv til træningen og mange også til scenen, og de lever en meget striks og meget hård hverdag (det er ikke en dans på roser for dem, selvom man nogle gange tror det). Og du kan sagtens være sund, og have sunde hverdagsvaner uden at være helt oppe på deres niveau.

Det er også så vigtigt at huske på, at vi lever i en verden hvor det er en smule tabu at vise sine svage sider. Vi skal helst være stærke, både fysisk og psykisk, og kunne klare hverdagens udfordringer med den ene hånd bundet på ryggen. Derfor ligger det os helt naturligt, at vise vores gode dage, fremfor de mindre gode, også når det gælder de sociale medier. Jeg savner bare en mellemting, hvor jeg ser de gode dage, smilene og glæden, og samtidig ser menneskerne bag, som også godt kan have en pisse dårlig dag og en oppustet mave.

Jeg elsker at hade de sociale medier. Elsker dem fordi de gør jeg kommer tættere på jer søde følgere. Hader dem fordi de kan virke misvisende. Elsker dem fordi de kan motivere. Hader dem fordi de kan tage pokkers meget af ens tid. Elsker dem fordi de er underholdende.

Træk vejret, slap af, nyd livet, nyd din krop, dit smil og husk at billederne vi ser på de sociale medier, kan være motiverende, men er øjebliksbilleder.

11997952_10206332539009123_121360199_n

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

5 kommentarer

 • Helt enig og det er SÅ vigtigt at der kommer mere fokus på den manipulation som billeder kan udsættes for. Det er vel naturligt at vi alle gerne vil fremstå mest flatterende online såvel som offline, men det er også sørens vigtigt at vi tør vise alle de grimme sider, være ærlige når vi kikser og ikke være bange for at vise en mave efter et måltid mad 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tror det er 100% naturligt gerne at ville fremstå “perfekt” og glansbilledeagtig udadtil, sådan er vi vokset op. Men det er nemlig vigtigt at vise hele paletten, noget som jeg synes flere og flere bloggere er blevet gode til (inklusiv dig selv søde Anna) :kissing_heart:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Du er jo gudesmuk på alle billederne! Tak for en dejlig blog, som jeg sf hjertet elsker at følge ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow….
  Føler mig beæret over at være blandt dem som er er stramme i betrækket (hvis du kan følge mig) bruger jævnligt de hashtags du nævner og er absolut ikke fast diverse steder men gør brug af dem da det omhandler træning og styrketræning… 🙂
  Men jeg kan give dig ret i at langt de fleste er pro udøvere…

  Ellers vil jeg blot sige at det er et super indlæg… og kan selv nikke genkendelse til mange af punkterne.

  – Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marathonboller