Motivation er drivkraft

Kikærtedunser

11908065_10206219275217599_2117181484_nKikærtedunser (eller deller), har stået skrevet på min to-do liste i rigtig lang tid. Nu fik jeg endelig taget mig sammen, og har allerede lavet dem flere gange siden. Jeg laver en stor portion og fryser dunserne ned i portioner af 3-4. På den måde har jeg altid super nem og lækker frokost der kan tages op aftenen før, tø i løbet af natten og spises dagen efter sammen med rugbrød og råkost. Jeg er ret vild med det.

11874147_10206219275177598_878549351_n

Det du skal bruge (ca. 18 dunser):

  • 2 dåser kikærter
  • 2 løg
  • 2-4 hvidløg (afhængig af hvor vild du er med hvidløg)
  • 1 æg
  • 2 spsk. mel
  • salt og peber
  • krydderi efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Hæld væden fra kikærterne og skyl dem grundigt.
  2. Skræl løg og hvidløg og skær dem groft ud.
  3. Kom hele mulivitten, kikærter, løg, æg, mel og krydderier i en skål og blend det hele til en lind masse med en stavblender.
  4. Kom lidt olie på en varm pande og steg dunserne herpå. Jeg former dunserne med to spiseskeer. De skal ca. have 3-5 minutter på hver side.

Hvis du skal have burger kan du med fordel forme dunserne til bøffer i stedet, og så har du til en skøn, vegetarisk, burger.

11911491_10206219275137597_974282363_n

Følg mig på Facebook, Instagram og Snapchat: nadjavienberg

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55

Jeg er startet op som selvstændig klinisk diætist, og er du interesseret i at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig? Så læs mere her

8 kommentarer

  • Gitte

    Hej hvor mange gram kikærter er der i 1 dåse? Altså uden vand? Tænkte på at bruge kikærter i pose
    Hilsen Gitte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nadja Vienberg Hansen

      Hej Gitte,

      Den drænede vægt er omkring 240 gram 🙂
      Jeg har også tit overvejet at bruge tørre kikærter, men ender altid med at være for doven til det 😛

      God fornøjelse med opskriften.

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Evita

    Lyder sørme lækkert! Hvilke krydderier brugte du i dine dunser? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nadja Vienberg Hansen

      De er også rigtig lækre!

      Uh jeg brugte lidt hvad jeg havde, og hvad jeg synes smager godt 😀 Brugte noget chilikrydderi og så en lækker krydderblanding jeg har fundet hos grønthandleren. Men du kan egentlig bare komme dem i du bedst kan lide 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Yes yes yes! Jeg har endda selv lige skrevet om kikærter på min blog https://fitnesslivblog.wordpress.com/ – men damn, jeg skulle da have linket til den her opskrift. Jeg glæder mig til at prøve den i morgen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Sofie,

      Nå hvor sjovt, ja det skal du da være mere end velkommen til en anden gang 🙂
      God fornøjelse med opskriften, håber den falder i god jord!

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Parvin

    Kan man lave dem i ovnen? Tænker at man kan bruge dem istedet for brød

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Du kan helt sikkert sagtens lave dem i ovnen, jeg ved dog ikke hvor længe de skal have eller på hvilke antal grader 🙂

      Jeg tror dog du vil få svært ved at bruge dem som brød, da de godt kan smuldre en del når du skærer dem, så tror ikke man ville kunne skære dem over på midten som man kan med brød 😀

      Men lad mig endelig vide om det fungerer.
      God fornøjelse med opskriften,

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation er drivkraft