Tex-mex-bønne-mix

oktober 10, 2015 0 Af Sunderehverdag

11994472_10206378511638410_24606948_nJeg er vild med mad, ja kunne godt bare stoppe sætningen her, men jeg er særligt vild med mad der holder til mange dage. Derfor er jeg også blevet godt og grundigt fan af den her ret. Den minder lidt om chili con carne, men fordelen her er, at den har mindre vædde og at den ikke behøver at stå og simre i hverken halve eller hele timer, før at have en lækker smag.

Det du skal bruge:

 • en sjat olie
 • 1 pakke hakket kød (okse/kylling)
 • 2 dåser kidney bønner (jeg bruger en omgang chilibønner og en omgang normale kidney bønner i vand)
 • 1 pose tex-mex-mix (dovenskaben længe leve)
 • grøntsager ad libitum (champignoner er helt fantastiske i)

Tilbehør:

 • Grønne bønner
 • ½ avokado pr. person
 • en fuldkorns tortilla

Fremgangsmåde:

 1. Brun først kødet i olie i en stor sauterpande
 2. Kom herefter bønnerne ved. Jeg plejer at hælde vædden fra bønnerne i vand, og kommer ellers hele mulivitten fra bønnerne i chilisovs på panden
 3. Tilsæt nu tex-mex-mixen og sørg for at det hele er vendt godt ind i krydderier
 4. Skær champignongerne ud i skiver, og tilsæt dem i retten. Hvis du har andre grøntsagerne til at ligge i køleskabet, skærer du også bare dem ud og kommer i. Jo flere grøntsager jo mere mad 😉
 5. Lad retten simre et par minutter. Her plejer jeg er hælde kogende vand henover den mængde grønne bønner jeg nu kan spise, lade dem tø, og når de er tøet er retten faktisk færdig. Skær en halv avokado ud i tern og kom henover retten, varm en tortillapandekage pr. person og spis dertil.

Jeg har lavet retten med og uden grøntsager, med hakket kylling, med kyllingebryst skåret i små tern og med hakket oksekød. Den bliver super lækker hver gang. Det egentlig ligegyldigt hvad du kommer i retten, princippet her er bare at du får det til at fylde. Så du får en ret til at række til mange personer/mange dage, som både er lækker, hurtig og nem at lave – det er sådan noget vi studerende godt kan lide.11998375_10206378511678411_1997477341_n