Julede fuldkornsboller

Jul, risalamande og et slag i hovedet

Andre end mig der har hørt den her: “Det er ikke det du spiser mellem jul og nytår, men det du spiser mellem nytår og jul der tæller”? Jeg er ikke enig i det udsagn.

I mine ører står der i virkeligheden: “Det er det du spiser mellem nytår og jul der tæller, ergo, luk øjnene for hvad du spiser mellem jul og nytår, og spis løs, det gælder alligevel ikke rigtig”. Det er jeg bestemt ikke nede med. Du bør aldrig lukke øjnene for hvad du spiser, om det er jul, pinse, sommer, vinter eller en ganske almindelig mandag, så bør du ALTID være bevidst om hvad du putter i munden, og du bør ALTID have en holdning til, hvad du spiser.

Hvis du lukker øjnene for hvad du spiser, så er du ikke ærlig overfor dig selv – og det er usundt! Hvis du derimod er ærlig overfor dig selv, spiser det du virkelig har lyst til, uden at undskylde med “Det er jo jul”, “Min mor har stået i køkkenet i flere timer”, “De andre spiser det også” osv., så er du på rette vej. I takt med at du er ærlig overfor dig selv, bliver du rent faktisk bevidst om hvad du propper i munden, og dét er sundt.

Så vær ærlig overfor dig selv året rundt, også i julen. Lad hver med at spis på undskyldninger,  lad hver med at spis på bare-fordi-det-er-jul-trumlen, lad hver med at slå dig selv oven i hovedet efter du har spist anden portion risalamande og lad hver med at gøre en større deal ud af julemaden end det er. Ja du vejer sikkert mere 1. og 2. juledag hvis du træder op på vægten, for du har ophobet en masse væske, så gør dig selv en tjeneste og lad hver med det. Du behøver ikke gøre det værre for dig selv.

Det er ikke det du spiser mellem jul og nytår, det er ikke det du spiser mellem nytår og jul, det er det du spiser når du lukker øjnene, og spiser på undskyldende tanker, der feder.

OG KAN I ALLE SAMMEN SÅ HAVE EN SMASKHAMRENDE LÆKKER JUL!

10579157_10206975479402231_1468110118_n

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julede fuldkornsboller