PINK rødbedeboller

Fuldkorns tortilla pandekager

10331581_10207150512377946_1121334863_n

Jeg er ret vild med mexicansk, og spiser det hyppigt, gerne med massere af salat, kun meget lidt chilismag og så en kæmpe portion guacamole. Jeg har altid købt mine tortilla pandekager, simpelthen fordi jeg aldrig før har tænkt så langt som, at man kan lave dem selv.

Men man kan sagtens lave sine egne pandekager. Det eneste det kræver er lidt mel, smør, salt, bagepulver, vand og så en hulens masse armkræfter. Da jeg søgte lidt rundt på nettet, for at få inspiration til opskriften, stod der på samtlige opskrifter, at det var noget af det letteste at lave tortillapandekager. Så mit humør var højt, det her skulle nok blive sjovt.

Jeg vil ikke lyve, pynte på sandheden eller male et glansbillede, jeg synes det var møg besværligt. Dejen var ikke svær at mikse sammen, men at rulle pandekagerne ud, det var op ad bakke. Pandekagerne skal gerne være papirstynde, det blev mine ikke helt. De skal også gerne være flotte runde, det blev mine heller ikke – hvilket man også godt kan se på mine billeder. Når det så er sagt, så smager pandekagerne super godt, og de minder meget om dem man kan købe i supermarkederne.

Det du skal bruge (8 pandekager):

  • 250 g hvedemel
  • 125 g rugmel
  • 50 g smør
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk salt
  • 2 dl lunkent/varmt vand

12540254_10207150494737505_1800648939_n

Fremgangsmåde:

  1. Mål alle ingredienserne af, og si herefter både hvedemel og rugmel over i en ren skål. På den måde frasorterer du de store korn, og får en mere jævn og fin dej.
  2. Kom herefter salt og bagepulver i melet og bland godt sammen.
  3. Kom smør ved melet og bland indtil du har en grynet blanding.
  4. Til sidst kommes vandet ved lidt efter lidt. Ælt dejen indtil du har en ensartet, men lidt klistret masse. Dejen må ikke være for tør inden du begynder at forme den.
  5. Når dejen er som den skal være, former du 8 kugler ud af dejen. Lad kuglerne hvile i 5-10 minutter under et viskestykke.
  6. Sæt en pande til at varme op på det højeste blus
  7. Tag en kugle dej og rul den, så tyndt som muligt, ud med en kagerulle.
  8. Læg pandekagen over på den varme pande, og bag pandekagen i 10-20 sekunder, indtil den begynder at tage lidt farve. Vend pandekagen og bag på den anden side i yderligere 10-20 sekunder.
  9. Kom pandekagen over på en tallerken og kom et viskestykke henover. Fortsæt nu med resten af kuglerne indtil alle er bagt.

Hvis du ikke skal spise pandekagerne med det samme, kan jeg anbefale at varme dem i 5-10 minutter i ovnen inden servering. For at forhindre at pandekagerne bliver tørre, folder jeg altid noget bagepapir rundtom dem, inden jeg kommer dem ind i ovnen.

12498781_10207150495457523_1349376555_n

Følg mig på Facebook, Instagram og Snapchat: nadjavienberg

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PINK rødbedeboller