Jeg tror, at jeg ved, at du tror, at sundhed er...

Tynd gør lykkelig

Eller gør det? I manges øjne har tynde mennesker ingen problemer. De lever i en vidunder verden, hvor alt er som det skal være, for de er jo tynde, og tynd gør lykkelig.

Jeg har aldrig rigtig skrevet om min vægt her på bloggen, mest af alt fordi, at jeg ikke mener, at I læsere vil få noget ud af det, for vi kan ikke måle sundhed, glæde og lykke i vores vægt. Alligevel vælger jeg at bruge mig selv som eksempel i dette indlæg. For jeg har været tynd, meget tynd. Jeg har vejet 47 kilo, ganske vidst er jeg ikke den højeste, men stadig, 47 kilo var lidt, 47 kilo var tyndt.

Var jeg lykkelig over min krop da? Næh. Hvis jeg tænker tilbage, tænker jeg tilbage på en tid hvor jeg havde utrolig mange grubler over min krop. Jeg har aldrig haft så mange bekymringer om min krop og udseende som der. Jeg tænkte meget over min træning, meget over min mad. Det gjorde mig skør, irriteret og sikkert også irriterende at være sammen med. Kage gav mig dårlig samvittighed, ligesom en manglende træning kunne. Jeg lyttede ikke til min krop og jeg accepterede ikke min krop. 47 kilo gjorde ikke lykke.

Da jeg begyndte at tage på, begyndte lykken at vokse, ikke på grund af kiloene – de var sekundære – men fordi jeg begyndte at give slip. Jeg droppede vægten, droppede at tænke over kilo og BMI og begyndte at kigge i spejlet i stedet for. Begyndte at mærke min krops signaler. Vigtigst af alt, jeg begyndte at tale pænt om mig selv.

Idag vejer jeg en god håndfuld kilo mere end dengang. Jeg ved egentlig ikke hvad jeg vejer, for jeg ejer ikke en badevægt, men en ting ved jeg, og det er, at lykke kan ikke måles i dine kilo. Hvis du ønsker at blive lykkelig over din krop, så handler det først og fremmest om, at du begynder at tale pænt om dig selv.

Så nu siger jeg lige noget, tynde mennesker har ligeså mange problemer som alle andre. En smal talje får ikke dine problemer til at forsvinde. Bekymringerne forsvinder ikke i takt med din dobbelthage og nej, tynd gør ikke lykkelig.

Det er ikke kiloene der definerer din lykke. Dit selvværd definerer din lykke. Nogle mener, at et højt selvværd er nemmere at opnå hvis man er tynd. Jeg mener, at alle kan opnå et højt selvværd, hvis de er villige til at arbejde med sig selv. Villige til at se sig selv i øjnene. Villige til at ville sig selv.

12695710_10207281439971054_1751130918_n

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

9 kommentarer

 • Paula

  SÅ inspirerende. Mange, mange tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg vejer 47 kg og er 168 cm. Jeg synes ikke det er bemærkelsesværdigt tyndt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 47 kilo kan fordele sig meget forskelligt på vores kroppe. Jeg følte, at 47 kilo var tyndt, men det betyder jo ikke, at du nødvendigvis føler det på samme måde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emily Gerdes

   47 kg er i forhold til BMI lavt(betegnes som undervægtig) ud fra din højde… Nu når vi alligevel har gang i vægt og BMI 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Kristensen

  Puha havde lige brug for sådan et indlæg! Prøver selv at holde tale på vægten væk, men det er ikke altid let.
  Jeg kan virkelig følge dig. For lidt over et år siden vejede jeg 2 kg mindre og skulle træne hele tiden og spiste ikke meget. I dag spiser jeg, som jeg har lyst og træner for at blive stærk i stedet for at fjerne kg.
  Nuet føles meget bedre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder virkelig som om, at du føler dig meget mere tilpas i din krop nu, end for et år siden. Hvor er det bare dejligt at læse 🙂
   Skønt du kunne bruge indlægget, bliver så glad i låget af sådanne kommentarer.

   Hav en dejlig aften,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Super fedt du holder lidt med “de tynde”! Det er virkelig hårdt at være tynd, for man må faktisk ikke brokke sig over sin krop, når man er tynd.. Jeg selv er for tynd og har ikke haft naturlig menstruation i mange år. Jeg kæmper med at tage på, men pga. af sygdom, er det bare rigtig svært! Og så er det rigtig hårdt, når folk kommer op til en “Aj! Du er da tynd! Du har ingen problemer!” Og så står man der, for man må jo ikke brokke sig! Det er hårdt.. Så tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Gitte,
   Hvor er det dejligt du deler dine erfaringer, det kan være med til, at andre i samme situation ikke føler sig alene om det.
   Det er et dybt forvringet syn at tro, at man kan se på folk om de har problemer eller ej, ud fra deres vægt. Det giver ingen mening, da alt handler om hvordan man har det indeni.
   Tak fordi du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg tror, at jeg ved, at du tror, at sundhed er...