Tynd gør lykkelig

februar 6, 2016 9 Af Sunderehverdag

Eller gør det? I manges øjne har tynde mennesker ingen problemer. De lever i en vidunder verden, hvor alt er som det skal være, for de er jo tynde, og tynd gør lykkelig.

Jeg har aldrig rigtig skrevet om min vægt her på bloggen, mest af alt fordi, at jeg ikke mener, at I læsere vil få noget ud af det, for vi kan ikke måle sundhed, glæde og lykke i vores vægt. Alligevel vælger jeg at bruge mig selv som eksempel i dette indlæg. For jeg har været tynd, meget tynd. Jeg har vejet 47 kilo, ganske vidst er jeg ikke den højeste, men stadig, 47 kilo var lidt, 47 kilo var tyndt.

Var jeg lykkelig over min krop da? Næh. Hvis jeg tænker tilbage, tænker jeg tilbage på en tid hvor jeg havde utrolig mange grubler over min krop. Jeg har aldrig haft så mange bekymringer om min krop og udseende som der. Jeg tænkte meget over min træning, meget over min mad. Det gjorde mig skør, irriteret og sikkert også irriterende at være sammen med. Kage gav mig dårlig samvittighed, ligesom en manglende træning kunne. Jeg lyttede ikke til min krop og jeg accepterede ikke min krop. 47 kilo gjorde ikke lykke.

Da jeg begyndte at tage på, begyndte lykken at vokse, ikke på grund af kiloene – de var sekundære – men fordi jeg begyndte at give slip. Jeg droppede vægten, droppede at tænke over kilo og BMI og begyndte at kigge i spejlet i stedet for. Begyndte at mærke min krops signaler. Vigtigst af alt, jeg begyndte at tale pænt om mig selv.

Idag vejer jeg en god håndfuld kilo mere end dengang. Jeg ved egentlig ikke hvad jeg vejer, for jeg ejer ikke en badevægt, men en ting ved jeg, og det er, at lykke kan ikke måles i dine kilo. Hvis du ønsker at blive lykkelig over din krop, så handler det først og fremmest om, at du begynder at tale pænt om dig selv.

Så nu siger jeg lige noget, tynde mennesker har ligeså mange problemer som alle andre. En smal talje får ikke dine problemer til at forsvinde. Bekymringerne forsvinder ikke i takt med din dobbelthage og nej, tynd gør ikke lykkelig.

Det er ikke kiloene der definerer din lykke. Dit selvværd definerer din lykke. Nogle mener, at et højt selvværd er nemmere at opnå hvis man er tynd. Jeg mener, at alle kan opnå et højt selvværd, hvis de er villige til at arbejde med sig selv. Villige til at se sig selv i øjnene. Villige til at ville sig selv.

12695710_10207281439971054_1751130918_n