Når din hverdag bliver vendt på hoved

marts 16, 2016 0 Af Sunderehverdag

12071746_10207542977509329_1697375423_nJeg synes generelt, at jeg er ret god til at holde hovedet koldt når tingene ikke lige går efter mine planer. Vi kender det alle sammen, nogle tilfælde voldsommere end andre. Nogle gange, er det bare ikke helt nok at kunne holde hovedet koldt. For nogle uger siden blev min hverdag vendt på hovedet, sådan, at bare det at finde ud af hvilket ben jeg skulle stå på, var en umulig opgave, sådan, at selv den mindste ting kunne få mig til at bryde sammen.

Situationen vil jeg ikke komme nærmere ind på, jeg vil meget hellere dele, hvordan jeg kom videre fra det punkt, hvor mine tanker snurrede om den samme sætning: “det her klarer jeg aldrig”, til det punkt hvor jeg rent faktisk kunne slappe af igen. For i situationer eller perioder, hvor vi føler vores verden ramler, bliver helt almindelige og overskuelige opgaver til det sværeste i hele verden – og selv små ugyldige ting, kan virke som det vigtigste nogensinde lige i øjeblikket. For hjernen kan ikke finde ud af at prioritere.

Lige præcis det med at prioritere er noget af det vigtigste. En klog sagde til mig: “det er vigtigt at du prioriterer, og så skal du prioritere dine prioriteringer”. Jeg tænkte: “øh hej”. Men efter noget tid, gik det op for mig hvad han mente.

Du skal prioritere og så skal du prioritere dine prioriteringer. Det giver god mening nu. Find først ud af hvad der er vigtigt, hvilke opgaver du skal igennem, hvad du skal tage dig af og find herefter ud af hvad der er vigtigst at tage sig af først. Da min hverdag brast forsøgte jeg derfor at skrive alle mine prioriteringer ned på et papir, herefter delte jeg dem i tre grupper (du kan også inddele dem i dage: mandag, opgave 1 + 2, tirsdag opgave 2 + 3 + 4 osv.), og dét hjalp mig til at få overblik, dét hjalp mig til at skabe ro.

Jeg tror at jeg for første gang har snuset til stress, og en ting er sikkert, det er vigtigt at lære af vores erfaringer, og jeg har lært at prioritere mine prioriteringer, og lært, at det er et ufatteligt nyttigt værktøj at kunne. Så derfor vælger jeg at dele det med jer, og særligt med dig, som sidder i lignende situation i håb om, at det kan hjælpe dig med at skabe ro.