Stærk gør lykkelig

Pisse ligeglad

Skærmbillede 2016-03-09 kl. 21.28.46Jeg synes egentlig, at det er mærkeligt hvor “pisse ligeglade” vi kan være, når vi får komplimenter. Vi har travlt med to ting når vi får et kompliment 1) “Ej det her hår? Det ligner da en høstrak. Burde også snart få det farvet…” 2) “Og det kommer fra dig. Du har da så meget mere styr på det end jeg har”. 1) Vi nedgør os selv. 2) Vi flytter fokus fra os selv. Hvorfor siger vi ikke bare tak?

Det egentlig tosset, at vi skal have så svært ved at tage imod et kompliment. Det virker lidt som om, at vi er pisse ligeglade, og afvisende, hvis vi bruge et af ovenfornævnte udtryk. I stedet burde vi blive glade, smigrede og tage imod komplimentet med åbne arme.

Grunden til, at rigtig mange har svært ved at få ros, tror jeg, skyldes at mange har svært ved at rose sig selv. Jeg kan personligt mærke, at jeg er blevet bedre til at sige “tak, hvor er du sød” eller “tak, det er jeg glad for, at du synes” efter at jeg er begyndt at tale pænere om mig selv, og efter, at jeg er begyndt at rose mig selv for hvad jeg er god til.

Det er helt okay at sige “tak”, helt okay. Det er helt okay ikke at skulle flytte fokus væk fra sig selv, direkte hen på den anden. De forventer ikke, at du også komplimenterer dem. De siger det ikke, for at du skal begynde at nedgøre dig selv. De siger det fordi de oprigtigt mener, at du er god til det du gør og, at du ser møghamrende godt ud med den frisure. Nyd det, tag imod det, smil og sig “tak”.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

2 kommentarer

 • Camilla

  Tak for et fint indlæg 🙂 Er det bare mig der ikke kan se linket hvor du henviser til hverdagsnadia? Det ligner umiskendeligt et billede der fra…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Camilla,

   Tak for opmærksomheden på linket. Jeg var ikke klar over, at det var derfra, men jeg har lagt link ind nu 🙂

   God aften,
   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stærk gør lykkelig