Stærk gør lykkelig

Rugpandekager med vanilje

10581324_10203554320275391_1135625310_n

For nogle uger siden vendte alt sig på hoved i min hverdag, og i sådanne tider har man virkelig bare brug for to ting nemlig massere af kram og massere af pandekager, så jeg tog hjem til min mor og stedfar, fik bunkevis af kram og lavede stakkevis af pandekager til os alle tre.

De her pandekager er lavet på rugmel, hvilket betyder at man skærer de raffinerede kulhydrater væk. De raffinerede kulhydrater indeholder heller ikke særlig mange næringsstoffer og fibre, da de er blevet fjernet under produktionen. Derfor valgte jeg at lave en alternativ pandekage med flere fuldkorn fra rugmel. Rugmel indeholder mange kostfibre fra rugkernerne, da de, i modsætning til de raffinerede meltyper, er groft formalet. De mange kostfibre skaber en god mæthedsfornemmelse som varer længe.

Det du skal bruge (15-20 pandekager – jeg fik 18 stk):

  • 150 g rugmel
  • 50 g hvedemel
  • 4 æg
  • 5 dl mælk (jeg bruger minimælk)
  • et nip salt
  • kornene fra ½ vaniljestang
  • kokosolie til stegning (du kan også sagtens anvende en anden smagsneutral olie)

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienserne godt sammen så der ingen klumper er i dejen. Varm en pande godt op på høj varme og begynd at steg pandekagerne. Når panden er møg varm skruer du ned til medium varme og steger resten. Kom lidt olie på panden inden hver pandekage.

Pandekagerne var allerede blevet godkendt af familien en gang før, men de godkendte dem med velbehag denne gang også. De smager ikke så sødt som normale hvedemels og sukker-pandekager, men de smager helt fantastisk med en klat nutella eller syltetøj ovenpå.

10617619_10203554318955358_2065356407_n

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stærk gør lykkelig