glutenfri = sundhed

#brydglansbilledet del 1: Om de sociale medier

Jeg skriver det her indlæg for at vise, at man ikke altid kan stole på de sociale medier. Hvorfor mener jeg ikke man kan det? Fordi vi lever i et samfund hvor du ikke skal tro du er bedre end mig, derfor skal mit liv fremstå som et glansbillede, så jeg rigtig kan vise hvor meget styr jeg har på pisset.

Læs også: Billeder, ærlighed og de sociale medier

Det synes jeg personligt er noget pis. Der er ingen der har et liv som en evig dans på roser, og sådan er det. Dit liv ændrer kurs, din krop ændrer kurs, dine tanker ændrer kurs og dit sind ændrer kurs og det kan vi ligeså godt være ærlige om.

Et punkt hvor glansbilledet særligt knuser mit hjerte, er når det bliver brugt til at vise den ideelle fitte krop. For hvem siger, at den ideelle krop er fit? Jeg er ikke fan af princippet. Det er meget nemt at få en krop til at se fit ud, ved at posere rigtig i det rigtige lysskær og med det rigtige filter. Derudover hvis man så lige spænder alt hvad man kan, og ikke har hovedet med på billedet selvfølgelig (ingen skal jo se hvor anstrengt man er), ja så er det spot on.

Derfor vælger jeg at sætte fokus på, at det er nemt at “snyde” sin krop fit på billeder. Det samme gælder, at det er nemt at få sin krop til at se fit ud i de få sekunder det tager at tage et billede, og det er ikke ensbetydende med, at kroppen ser sådan ud altid. Og sidst, men ikke mindst, bare fordi at du ser mange fitte billeder på de sociale medier, betyder det så, at det er den ideelle krop for dig? Betyder det, at det at træne sin røv i laser, for en sixpack, passer ind i dit liv? Betyder det, at du skal droppe kulhydrater, fordi det har hende med den flotte mave på instagram gjort? Nej, nej, nej.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at se jeres bud på at bryde glansbilledet. Se jeres bud på, at de fitte kroppe også kan se “naturlige” og afslappede ud. Se jeres bud på, at hverdagen ikke altid er lutter glade dage. Brug hashtagget #brydglansbilledet og lad os flå slået fast, at alt ikke altid er en dans på roser og at det er helt okay, at det ikke er det.13162437_10208018180349103_276134572_n

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

glutenfri = sundhed