Luftige gulerodsboller

Rugbrøds croutoner

Nogle gange mangler man en lille lækker ting, til at toppe salaten med, og her er disse rugbrøds croutoner ideelle. De sætter prikken over i’et, på en ellers lækker salat, æggekage eller andet.

Mange croutoner du kan købe i supermarkederne, er tilsat så meget olie, at de bliver helt fedtede – dette bryder jeg mig personligt ikke om. De er ofte lavet på hvidt brød, og er mere syndige end sunde. Der er mange fordele, i at lave sine egne croutoner. Disse er lavet på rugbrød, så du får en masse gode fiber med, dertil er de ristet med lidt kerner, for at give smag og lidt ekstra fylde. Hjemmelavede croutoner er super lette at lave, og du bestemmer selv hvor sprøde, fedtede eller syndige, du vil have dem.

Det du skal bruge:

  • 1 stk valgfrit rugbrød
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk græskarkerner
  • olie til stegning
  • Lidt salt og peber

Det er meget simpelt, du steger blot rugbrød samt kerner, salt og peber i lidt olie, i et par minutter. Kernerne begynder at poppe. Når croutonerne har stegt et par minutter, tages de af varmen, og køles af. Croutonerne får først rigtig sin sprødhed, når de har stået og kølet et par minutter.

De er super lækre til alt fra salater, æggekager eller noget helt tredje. Du kan variere dine croutoner med lige det du ønsker. Dertil kan du også tilsætte diverse krydderier. Du kan også vælge at bruge andet groft brød end rugbrød.

IMG_3261

Følg mig på Facebook, Instagram og Snapchat: nadjavienberg

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luftige gulerodsboller