Fra at squatte 100 kg til 40 kg

Bønnefritter

Jeg er sikker på at 2014 vil blive husket for disse fantastisk sunde fritter. De er lynhurtigt blevet et kæmpe hit rundtomkring og da heller ikke uden grund. Grønne bønner er en super proteinkilde og indeholder derudover mange kostfibre som giver en god mæthed. Dertil kommer vitaminerne, for grønne bønner indeholder en god portion af både A-, B- og K- vitamin. A-vitamin er vigtig for utrolig mange ting, en jeg vil fremhæve er den gode effekt vitaminet har for vores hud. Her modvirker A-vitamin tør hud, samtidig med at det hjælper med at hele og forebygge hudinfektioner. B-vitamin er en stor gruppe af vitaminer, som samlet har det tilfælles, at behovet for dem øges når vi stresser. K-vitamin er vigtigt for vores blodstørkningsproces.

Prøv også: Sund burger med bønnefritter

Jeg ved ikke, hvem der er oprindeligt kom med ideen, at vende frosne bønner med olie og salt, og på den måde få fantastisk sunde pommefritter, men jeg ved at personen er genial, for de smager forrygende.

Det du skal bruge:

 • Så mange frosne grønne bønner du/i kan spise
 • en god sjat olivenolie
 • et drys salt (du kan også vælge at bruge andre krydderier så som allaround, basilikum, paprika mm.)

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader. Herefter puttes alle ingredienserne til pommefritterne i en frysepose. Vend det hele godt sammen så alle bønner har fået lidt olie og krydderi på sig. Vend derefter hele molivitten ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca 40 minutter. Hold øje undervejs, det kan variere fra ovn til ovn.

10621133_10203561067644071_1929187788_n

2 kommentarer

 • Jeg er kæmpe fan af bønnefritter! Det er nok det nemmeste lige at smække i ovnen efter en lang dag og så smager de tilmed godt! Konceptet er blevet udviddet herhjemme til at inkludere alverdens grøntsager, så kan maden hygge sig i ovnen mens jeg laver noget andet 😉

  Anna – wonderwomanwannabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anna,

   Ja også mig, de er skønne! God ide at blande dem med andre grøntsager også, det må jeg da prøve en dag 😉

   Rigtig god aften til dig!

   Mange hilsner
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra at squatte 100 kg til 40 kg