Bønnefritter

juni 29, 2016 2 Af Sunderehverdag

Jeg er sikker på at 2014 vil blive husket for disse fantastisk sunde fritter. De er lynhurtigt blevet et kæmpe hit rundtomkring og da heller ikke uden grund. Grønne bønner er en super proteinkilde og indeholder derudover mange kostfibre som giver en god mæthed. Dertil kommer vitaminerne, for grønne bønner indeholder en god portion af både A-, B- og K- vitamin. A-vitamin er vigtig for utrolig mange ting, en jeg vil fremhæve er den gode effekt vitaminet har for vores hud. Her modvirker A-vitamin tør hud, samtidig med at det hjælper med at hele og forebygge hudinfektioner. B-vitamin er en stor gruppe af vitaminer, som samlet har det tilfælles, at behovet for dem øges når vi stresser. K-vitamin er vigtigt for vores blodstørkningsproces.

Prøv også: Sund burger med bønnefritter

Jeg ved ikke, hvem der er oprindeligt kom med ideen, at vende frosne bønner med olie og salt, og på den måde få fantastisk sunde pommefritter, men jeg ved at personen er genial, for de smager forrygende.

Det du skal bruge:

  • Så mange frosne grønne bønner du/i kan spise
  • en god sjat olivenolie
  • et drys salt (du kan også vælge at bruge andre krydderier så som allaround, basilikum, paprika mm.)

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader. Herefter puttes alle ingredienserne til pommefritterne i en frysepose. Vend det hele godt sammen så alle bønner har fået lidt olie og krydderi på sig. Vend derefter hele molivitten ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca 40 minutter. Hold øje undervejs, det kan variere fra ovn til ovn.

10621133_10203561067644071_1929187788_n