Kokos cookies med chokolade

11149088_10205249891023600_1850106107_nDet kan godt være at jeg er en brød-pige, men jeg elsker også kage, og især cookies. De må meget gerne være sprøde og crunchy i kanten men bløde indeni. Det er de her ikke. Så er i advaret, for det ser måske lidt sådan ud på billederne, men nej – billederne snyder. Smagen er dog i top og de runde kager her går forrygende sammen med en kop te, eller kaffe.

Prøv også min: Svampede banankage

Udover kagerne smager skønt, så er de også virkelig nemme og hurtige at mikse sammen. Jeg sad en eftermiddag og trængte til noget sødt, så jeg tændte ovnen og da den var varm, var dejen mikset og otte cookies stod klar til at komme ind i varmen. De blev bagt imens jeg lavede en kop kaffe, og så var der ellers lækker, og sundere, eftermiddagssnack til ganen. 11149212_10205249890303582_99367304_n

Det du skal bruge (8 stk):

 • 2 æg
 • 1 dl mandelmel
 • ½ dl havregryn
 • ½ – 1 dl kokosmel
 • ½ spsk honning
 • et drys vaniljepulver
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 20 g mørk chokolade (minimum 50% kakaoindhold)

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn. Hak chokoladen groft og bland alle ingredienserne godt sammen med en elpisker. Gør en bageplade klar med bagepapir og fordel 8 lige store klatter dej herpå. Klatterne flyder lidt ud, det gør ingenting. Cookiesene bages midt i ovnen i 10-15 minutter indtil de er gyldne i siderne. Tag kagerne ud af ovnen og tag cookies og bagepapir over på en rist. Lad dem køre lidt af her, inden du tager dem af bagepapiret og lader dem køle færdigt.

Jeg opbevarer mine cookies i køleskabet i en tætlukket beholder. Og de er, hvis muligt, endnu lækrere når de tages ud helt kolde fra køleren og nydes til teen/kaffen.11136950_10205249890503587_520480210_n11145984_10205249890983599_258644017_n

19 kommentarer til “Kokos cookies med chokolade”

 1. Tak for dine gode opskrifter. Jeg har 2 børn der ikke kan tåle nødder/mandler. Tænker at jeg “bare” kan bruge alm. mel i stedet for mandelmel, men har du en anden idé?

  De bedste hilsner fra Annette

  1. Hej Annette,

   Det kan du i hvert fald. Du kan også prøve med affedtet kokosmel, det skulle have samme bageegenskaber som mandelmelet 🙂

   God fornøjelse med opskriften.
   Mange hilsner,
   Nadja

 2. Hej 🙂 Da jeg ikke har noget kokosmel, kan man så ikke bare bruge mandelmellen igen. Så det er 2 dl mandelmel, og er der noget man kan erstatte honning med? for at gøre den sukkerfri? 🙂

  1. Hej Sarah,

   I denne opskrift er det ikke affedet kokosmel (hvilken jeg tænker du mener) jeg har brugt. Jeg har brugt almindelig groft kokosmel, eller små kokosflager. Dog tror jeg at du stadig vil få et fint resultat, hvis du undlader kokosmelen og bruger mandelmel i stedet. Du vil få en finere konsistens i cookien men jeg er sikker på det vil fungere 🙂

   God fornøjelse med opskriften,
   Mange hilsner,
   Nadja

 3. Hejsa 🙂 jeg vil også meget gerne vide om det er affedtet mandelmel? De skal ihvertfald bages og ha med på ferien – lyder så lækre 😍👏

  1. Jeg lavede dem med affedtet mandelmel, og de blev lidt tørre og flød slet ikke ud som på billedet. Så jeg tror, det er helt alm. mandelmel, Nadja har brugt. Det vil jeg i hvert fald prøve næste gang, for smagen var god 😉

   1. Øv at resultatet ikke blev helt som forventet, men du har nok ret i jeg brugte helt almindelig mandelmel. Tak fordi du deler erfaringen, håber de bliver bedre i konsistensen næste gang 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *