Kokos cookies med chokolade

juni 27, 2016 19 Af Sunderehverdag

11149088_10205249891023600_1850106107_nDet kan godt være at jeg er en brød-pige, men jeg elsker også kage, og især cookies. De må meget gerne være sprøde og crunchy i kanten men bløde indeni. Det er de her ikke. Så er i advaret, for det ser måske lidt sådan ud på billederne, men nej – billederne snyder. Smagen er dog i top og de runde kager her går forrygende sammen med en kop te, eller kaffe.

Prøv også min: Svampede banankage

Udover kagerne smager skønt, så er de også virkelig nemme og hurtige at mikse sammen. Jeg sad en eftermiddag og trængte til noget sødt, så jeg tændte ovnen og da den var varm, var dejen mikset og otte cookies stod klar til at komme ind i varmen. De blev bagt imens jeg lavede en kop kaffe, og så var der ellers lækker, og sundere, eftermiddagssnack til ganen. 11149212_10205249890303582_99367304_n

Det du skal bruge (8 stk):

  • 2 æg
  • 1 dl mandelmel
  • ½ dl havregryn
  • ½ – 1 dl kokosmel
  • ½ spsk honning
  • et drys vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 20 g mørk chokolade (minimum 50% kakaoindhold)

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn. Hak chokoladen groft og bland alle ingredienserne godt sammen med en elpisker. Gør en bageplade klar med bagepapir og fordel 8 lige store klatter dej herpå. Klatterne flyder lidt ud, det gør ingenting. Cookiesene bages midt i ovnen i 10-15 minutter indtil de er gyldne i siderne. Tag kagerne ud af ovnen og tag cookies og bagepapir over på en rist. Lad dem køre lidt af her, inden du tager dem af bagepapiret og lader dem køle færdigt.

Jeg opbevarer mine cookies i køleskabet i en tætlukket beholder. Og de er, hvis muligt, endnu lækrere når de tages ud helt kolde fra køleren og nydes til teen/kaffen.11136950_10205249890503587_520480210_n11145984_10205249890983599_258644017_n