Koldhævede valnøddestykker

4 ting jeg hader ved min krop

13563528_10208456047695513_758659793_nJeg skriver side op og side ned om, at man skal elske sin krop præcis som den er. Det er lettere sagt end gjort, det ved jeg udemærket godt. Jeg har selv været igennem processen, og det har taget mig lang tid, at komme til det punkt, hvor jeg har flere dage jeg taler positivt om min krop, end negativt.

Der er områder jeg har skulle arbejde mere med end andre, og dem har jeg valgt at sætte fokus på her, for at vise, at vi alle er unikke og har hver vores “svage” punkter. Før vi kan begynde at holde af dem, bliver vi nødt til at se dem i øjnene. Så her får i fire punkter som jeg har hadet ved min krop:

 1. Min mave deller når jeg sidder ned. Ja tak, det gør alle maver. Medmindre du har en ekstremt lav fedtprocent, eller har været igennem en omgang fotoshop, så deller din mave når du sidder ned. Det er naturligt, så sådan er det.
 2. Mine små bryster. Mit fedt gider åbenbart ikke sætte sig på forpartiet, men samler sig hellere på bagpartiet. Det har taget mig tid at acceptere mine små bryster, da det jo er brysterne der kendetegner kvindekroppen (siger de….). Dog er jeg nået frem til, at der er så utrolig mange smukke ting ved kvindekroppen og, at små bryster også kan være feminine og fine.
 3. Mine store lår. Apropos ovenstående punkt så sætter mit fedt sig hellere på mine lår og bagdel, og det gjorde mig usikker på, om folk synes jeg havde en stor røv og store lår. Især efter jeg er begyndt at træne, og har fået mange komplimenter for min bagdel, så har det oppet selvtilliden og nu er det nok en af de dele på min krop jeg omfavner allermest.
 4. Mine små håndled. Lige det her punkt har jeg arbejdet rigtig meget med. Jeg har meget små håndled, hvilket ikke rigtig er noget man selv kan ændre på. Det er måske også meget sundt, for det gør det kun endnu vigtigere at lære at acceptere. Jeg har vendt den om, og i stedet for at se på mine håndled som små, ser jeg dem som feminine. Jeg har accepteret dem, men synes stadig det er møg hamrende irriterende, at det skal være så svært at finde et ur der passer.

Det er en proces at lære at holde af sine svagheder, det kommer vi ikke udenom. Der er ikke noget hokus pokus trick der gør, at du fra dag til dag vil elske alt ved dig selv. Når det er sagt, så har alle også op og nedture. Den ene dag kan du se det smukke i din mave, og den næste dag lede med lys og lygte om noget pænt at sige om dig selv. Det er menneskeligt, og lur mig om der ikke er mange andre faktorer der også spiller ind her. Det er langt lettere at tale positivt om sig selv, hvis man har det godt – husk det.

4 kommentarer

 • Anna

  Haha, vi har ens kropsissues – udover det med håndleddene; jeg har altid syntes det var sødt og ‘petite’ at de er små. Men jeg bruger også str 36 i sko og er under 160, så jeg er vant til at høre “nårj du er lille”-kommentarer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Ej hvor sjovt hvor forskelligt det er hvad man ser som negative ting, jeg hat altid gerne ville have små håndled, jeg syntes det er så pænt, sødt og feminint med små håndled. Nu er det ikke fordi at jeg har store håndled men jeg har mange gange været misundelig på min mors små håndled og hænder😊
  Se det kan man lære noget af, det man selv ser som minusser kan i andres øjne være plusser😊🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det kan man bestemt, og hvor er det sjovt du har det sådan. Men du har så ret. Der er en tendens til, at man ønsker det andre har, i stedet for at se det skønne i det man selv render rundt med 😀 Tak for din fine kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede valnøddestykker