Bomstærk omelet

#brydglnasbilledet del. 3 Se din krop som andre ville se den

13521665_10208415690286603_666021402_nJeg har skrevet en række indlæg omkring det, at bryde det glansbillede som skal vise, at alt det perfekt. Læs også mine to første indlæg om de sociale medier og om stress og tvivl.

I det her indlæg vil jeg fokusere på, hvordan vi ser vores egne kroppe vs. hvordan vi ser andres kroppe. Har du nogensinde undret dig over, hvorfor det er lettere at tale pænt om andre, end det er at tale pænt om sig selv? Du sidder på stranden og ser på de andre mennesker, ser på deres flotte kroppe, flotte maver, flotte bagdele, flotte lår og det er egentlig ret svært at finde noget grimt om dem. Så ser du ned ad dig selv og sammenligner dig med det samme. Men lad hver med det.

Det kan være rigtig svært at lære at holde af sin krop, især hvis man kun ser den fra en vinkel – oppefra. Det samme gælder for mænd, som ofte har svært ved at acceptere størrelsen på den for neden, for når de ser den oppefra, ser den mindre ud, end hvis du ser den forfra (og det er et fact). Modsat virker det når vi ser vores mave oppefra, den ser større ud.

Hvis du derimod ser din mave forfra, kan den se meget anderledes ud, og det samme fra siden. Kroppen har mange vinkler, og kan ses fra mange vinkler, men vi har tendens til kun at se den oppefra, da det er den vinkel der er lettest at se kroppen fra.

Se for eksempel på billederne i det her indlæg. De er taget fra forskelige vinkler, sådan jeg selv ser min krop vs. sådan andre ville se min krop. I mine øjne er der stor forskel, en forskel som kan tydeliggøre, at det kan være svært at acceptere sig selv, hvis man kun ser sig selv fra en vinkel. Lad hver med at tag udgangspunkt i hvordan din krop ser ud på fra en vinkel, i et sekund eller på et billede. Begynd at fokuser på, at din krop tager sig forskelligt ud fra forskellige vinkler, i forskellige situationer og på forskellige tidspunkter. Lær at hold af din krop præcis som den er, hvorfor? Fordi det er din og det skal du være stolt af.13521036_10208415644245452_1755421123_n13521628_10208415644205451_606231267_n

2 kommentarer

  • Hvor er det dog et fint indlæg! Jeg kan lidt se mig blind på mine “svage punkter” og synes de er værre end de reelt er. Havde faktisk ikke tænkt over synsvinklen.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bomstærk omelet