Fordi jeg gerne vil passe på min hud

Fordomme, udråbstegn og spørgsmålstegn

Skærmbillede 2016-07-16 kl. 21.05.03Jeg synes det er tankevækkende, hvordan man hurtigt kan komme til at dømme andre ud fra små ting så som sætninger, måder at gøre forskellige ting på, måder at se ud på, måder at spise på, måder at træne på og måder at fremvise sig på de sociale medier på. Ofte dømmer man på baggrund af, at personen ikke gør, eller siger, noget som man selv ville havde gjort det.

For en del år siden gik det op for mig, hvordan jeg selv hurtigt kunne dømme andre, og dømme ud fra hvad? Små ting, hvor jeg på ingen måde kunne vide, eller forsøgte at få af vide, hvad der gik igennem personens hovede. Derfor begyndte jeg at arbejde på, at sætte spørgsmålstegn, fremfor at sætte udråbstegn. Forstået på den måde, at jeg gjorde mig nysgerrig på personen fremfor at dømme på forhånd.

Det er noget jeg har lært rigtig meget af. Vi er alle forskellige, og vi gør alle ting på forskellige måder. Ingen siger min eller din måde er rigtig, ingen siger der er én rigtig måde at gøre tingene på, det handler om erfaring, nysgerrighed og åbenthed.

Efter jeg selv er blevet mere opmærksom på ikke at dømme på forhånd, er jeg blevet meget mere bevidst om hvor ofte man egentlig har tendens til at dømme. Jeg er intet pragteksemplar, jeg kan stadig tage mig selv i at dømme andre, men når jeg tager mig selv i det, ændrer min tankegang sig fra dømmende til nysgerrig.

Vi møder alle forskellige udfordringer på vores vej, udfordringer som former os, gør os til dem vi er. Gør os forskellige, unikke og perfekte på hver vores måde. Vi bør ikke dømme hinanden for dem vi er, men være nysgerrige på hinanden. Nysgerrige på at lære af hinanden, og være åbne overfor hinandens og vores forskelligheder.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

2 kommentarer

  • Jeg kunne ikke være mere enig! Det er så let at blive snæversynet, og tro på at ens måde er den eneste rigtige. Det svær er at forblive åben og se verden igennem andres øjne.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er nemlig rigtig svært, eller kan være. Men det hjælper at arbejde med det, det er i hvert fald min erfaring 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fordi jeg gerne vil passe på min hud