#brydglansbilledet del 4: pandafjæs

Grove surdejsboller med havre og rug

10881189_10204393421852406_827597274_nDe her boller er uden tvivl de bedste surdejsboller jeg har bagt til dato, og så er de oven i købet nemme at lave. Hvis du ikke ønsker at langtidshæve dine boller, så kan du vælge at sætte dejen lunt et par timer i stedet. Dog vil jeg råde dig til at genoverveje langtidshævningen, for det giver virkelig struktur til dit brød.

Prøv også: Koldehævede chiaboller

Jeg har passet og plejet surdejen til bollerne her i godt to måneder nu, og har virkelig set frem til at bage med den. Jeg fandt en skøn opskrift på surdejsboller hos The Food Club, som jeg valgte at eksperimentere lidt videre med. Det endte så ud i de her lækre havreboller med rug.10872230_10204393421972409_1057721890_n

Det du skal bruge (16-18 stk):

  • 8 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 1 dl surdej
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl speltflager
  • 3 tsk salt
  • 350 g rugmel
  • ca. 500 g hvedemel

Det er en god ide at finde en røremaskine frem, hvis du har sådan en, eller alternativt kan en elpisker med dejkroge også bruges.

Fremgangsmåde:

Dag 1

  1. Start med at opløs gær og surdej i vandet. Herefter tilsættes havregryn, speltflager, rugmel og salt og det hele blandes godt sammen.
  2. Herefter tilsættes hvedemel lidt ad gangen. Jeg rørte dejen i en røremaskine, og tilsatte hvedemel lidt efter lidt, jeg bruge 500 g men det kan sagtens være du skal bruge lidt mere eller lidt mindre. Dejen skal røres i ca. et kvarter før den er smidig og lækker. Du ved at dejen er æltet færdig, når du kan trække den fra hinanden mellem to fingre, uden at den går i stykker.
  3. Tag nu et stykke film og kom henover skålen og kom et viskestykke ovenpå, sæt dejen på køl natten over (12-16 timer).

Dag 2

  1. Om morgenen skal dejen være stuetemperatur inden du begynder at arbejde med den, tag den derfor gerne ud en time før du skal bruge den.
  2. Tænd ovnen på 250 grader. Drys herefter speltflager og mel ud på et bord, og vend dejen ud herpå. Form 16-18 boller og kom dem herefter over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Når ovnen er brandvarm sættes bollerne ind og bages i ca. 15-20 minutter.

Nyd bollerne varme med dit yndlings på. De smager som nybagte boller når de er bedst – virkelig lækre.10884461_10204393421932408_1287660127_n10859424_10204393774981234_405537001_n

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#brydglansbilledet del 4: pandafjæs