Fordomme, udråbstegn og spørgsmålstegn

Porre-pasta ret i ovnen

10588836_10203618841968393_1107896217_nMin mor er aldrig i tvivl om hvad hun skal servere, hvis jeg skal spise hjemme. Medmindre det er sommer, for så serverer hun gerne hendes kartoffelsalat til en omgang grill mad, men ellers, står den altid på hendes porre-pastaret. De bløde porrer og den salte skinke går helt perfekt sammen med æg og pasta. Det er guf til ganen og god energi til kroppen.

Porrer er rige på en lang række mineraler, derudover indeholder de en god portion C-vitamin. C-vitamin er et antioxidant som styrker immunforsvaret ved at beskytte kroppen mod frie radikaler. Ligeledes er beta-carotener også antioxidanter, og beta-carotener er også at finde i porrerne. Beta-carotener omdannes delvist til A-vitamin i kroppen, alt efter behovet. Udover mineraler og vitaminer indeholder porrerne også kostfibre, som giver en god mæthed og som er gode for vores fordøjelse.

Det du skal bruge (4-6 personer):

  • ½ L madlavsningsfløde (8%)
  • 6-8 æg (afhængig af størrelsen på ægget)
  • 2-3 porrer
  • 2 pakker skinketern (eller en rest hamberryg/skinke du kunne have i fryseren eller fra en steg dagen før)
  • 250 g grove pastaskruer
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

Først skal pastaskruerne koges som anvist på pakken (dette er meget vigtigt, ellers ender du med knaldhårde pastaer i retten). Imens pastaen koger pisker du æg og madlavningsfløde med salt og peber. Porrerne skæres ud i små skiver og så er du klar til at pakke retten når pastaen er færdig. Start med et lag pasta, herefter porrer, skinke og fortsæt sådan indtil der ikke er mere at tage af. Slutteligt hælder du æggemassen over hele retten så den er jævnt fordelt.

Pastaretten stilles i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. en times tid, indtil æggemassen er størknet og smågylden. Vi spiser tit retten med en lækker salat eller andet grønt tilbehør til.

Få besked om nye indlæg ved at tilmelde dig her og følg med på Facebook her og Instagram her

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55
   

60 kommentarer

  • Majken Eriksen

    Hej

    Ville lige høre hvor mange personer ovenstående opskrift ca. er til?
    Tror jeg vil lave den til min pige-madklub næste gang. Lyder virkelig lækkert!

    Hilsen Majken

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Majken,

      Det kan jeg godt forstå du spørger om, det har jeg da glemt at skrive. Jeg vil tro der er til en 4 (meget sultne) personer, hvis du ikke spiser andet ved siden af. Vi laver tit salat til, og så vil du nok snildt kunne mætte 6 🙂

      Rigtig god dag.

      Mange hilsner
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jane

      Der står 4-6 Pers. .

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej, den ser lækker ud 🙂 den tror jeg må afprøves i køkkenet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Hvor mange kalorier er der i

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • janne kloster

    Wow…
    Den ser jo vildt lækker ud.
    Jeg tror at den skal laves til aftensmad på onsdag.
    Vi er dog kun 2 mennesker. Hvilken mængde ingredienser tror der skal i hvis der kun skal være til 2 mennesker hvis jeg også servere salat til?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Janne,

      Hvor dejligt at høre opskriften kunne bruges. Hvis du laver halv portion burde der være rigeligt, om ikke andet kan resterne bruges til madpakke dagen efter 😉

      Rigtig god dag,
      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej

    det er en super lækker ret og man kan sagtens anvende mælk i stedet for fløde hvis man vil mindske kalorierne yderligt
    Mvh Heidi

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Heidi,

      Jeg synes også den er rigtig lækker! Super at høre, at det også fungerer med mælk, kunne være jeg skulle prøve det engang 🙂

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Mums, det skal vi vist have i morgen aften. Tak for opskriften, dejligt med nye ideer 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

    Hej.
    Er det 200 grader med varmluft eller almindelig?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hallo

    hmm hvis opskriften er til 4 sulten folk! Så det nok
    Bare at halver den og hokus pokus så er der jo til 2 sulten folk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hallo

    varmluft!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgit Kirsch

    Uha den bliver jeg da nødt til at prøve imorgen

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Poulsen

    Hej jeg lavede den ret med pasta og porrer , jeg synes der skal mere væde i , er vandt til at lave mad , både for os selv og for andre , lavede den i går aftes og kunne med det samme se at der skulle mere væde i, og den virkede tør , og smagen virker meget neutral , jeg kunne nemt gøre så den kommer til at smage af mere og gøre den til en gæsteret …

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Mette,

      Det handler også altid om føling, og det kan jeg læse mig til du har godt styr på. Jeg kommer også altid lidt ekstra vædde i hvis jeg føler for det. Nogle gange bliver retten lidt for væddet, andre gange lidt for tør, men synes altid den smager glimrende alligevel 🙂

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fru Mor

    Dette er en af de første rette jeg nogensinde lavede til min mand, da vi lige var begyndt på at blive par. Vi elsker den! Den er nemlig hurtig at lave, vores opskrift en lille smule anderledes. Jeg bruger skinkestrimler og undlader ægg og bruger citronpeber og normalt pasta 🙂

    Men tror jeg vil prøve det med æg næste gang! 🙂

    Jeg kan ihvertfald varmt anbefalde opskriften, jeg gav den videre til et par gutter der flyttede hjemmefra og ikke kunne finde ud af at gøre mad, de kunne rigtig godt lide denne ret 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Fru mor,

      Hvor er det sjovt at høre at retten var den første du lavede til din mand 😀 Jeg er også vild med den netop fordi man kan variere den og komme det i man lige har og lyster. Og så også fordi den er så nem at lave 😉

      Rigtig god dag,

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Katrine

      Og hvis man er rigtig doven (eller har travlt) så virker den både med Ostesauce og Morneysayce (de der brik-sauce man kan købe i diverse supermarkeder) i stedet for æg/fløde.
      Det er en klassiker 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det har jeg dog aldrig prøvet 🙂 Husk blot at hold øje med fedtprocenten hvor mornaysauce har tendens til at bonne ud 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina Kruse

    Skønt man kan finde nye lækre opskrifter, når man lige står der og er i tvivl om hvad menuen skal være i aften 🙂
    Da vi ikke spiser skinke, erstattede vi det med kyllinge strimler, der lige er ristet hurtigt på panden med krydderier, det gav også et rigtig lækkert resultat 🙂
    Rigtig god dag til dig

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Betina,

      Det er så dejligt at høre når opskrifterne kan inspirere. Jeg har også overvejet at lave den med kylling et par gange, god ide at riste dem på panden inden så de giver mere smag 🙂

      Du må også have en dejlig dag

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • rita glock

    kan man bruge minimælk i stedet for madlavningsfløde

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Rita,

      Det kan man godt ja, jeg har ikke selv lavet den med mælk, men der er flere der har skrevet til mig at det fungerer ganske glimrende med mælk i stedet for fløde også 🙂

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanna

    Vedr. piskningen af fløden og æggene: piskes de til de stivner? Eller skal de bare blandes sammen? Min blanding forblev nemlig tung og flydende. Fløden havde jeg ellers frosset og tøet op igen. Ved ikke, om det skulle gøre nogen forskel. Den indeholder også 38% fedt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Hanna,

      Æggemassen skal bare blandes sammen, den skal ikke piskes stiv 🙂 Hvis det endte i at massen ikke blev færdigbagt, kan det måske være fordi den har skulle have haft længere i ovnen. Ved ikke om fløde der har været frossen har tendens til at samle lidt væske og dermed være mere flydende – det må jeg være dig svar skyldig 🙂
      Men et godt tip er altid at give den ca. en times tid, og så mærke efter og først tage retten ud når æggemassen er stivnet (det kan nemlig variere meget).

      Rigtig god aften 🙂
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

    Hvis i erstattes fløde med mælk bruger i så stadig en halv liter mælk.
    Mvh Marianne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maiken

    Den er også god med lidt ost og bacon ovenpå! 😀 herhjemme bliver den dog kaldt “Sysse-mad” 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Maiken,

      Det har jeg dog ikke prøvet, men det lyder syndigt og lækkert 😉 Jeg vidste heller ikke helt hvad jeg skulle kalde retten, men det er da lige før at Sysse-mad er mere inspirerende end mit navn til den 😀

      Rigtig god aften,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • mette

    ej ej ej …Lavede den igår ….Easy peasy og såååå lækker altså …
    Også idag på madpakken… Så tak for den:)

    Mette 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hvor er det bare dejligt at høre, og det var da i hvert fald så lidt 😀
      Jeg er også selv glad for, at resterne kan anvendes til frokost dagen efter.

      Rigtig god aften til dig,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rita heldt

      Må jeg spørge om du har kogt porrene først?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Hvor stort er fadet I bruger

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone

    Hej

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lonni

    Hej, skal retten virkelig have en hel time i ovnen, når pasta er forkogt, eller er det skrivefejl? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • lisabeth

    Hej. Nu har vi lavet en halv portion, men ægget/flødemassen dækker langt fra?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums 😉 Det skal prøves imorgen.
    Prøver med mælk. Og putter så både kylling strimler og skinke i. Lidt ekstra kød gør vel intet 👍

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bolette

    Kan det fryses, tror du? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simon Kjærsgaard Mortensen

    Til info lavede jeg den med mælk Idag. Brugte 600ml istedet for 500ml.
    Havde den i ovnen i 55min.
    Den blev helt perfekt. Ikke “vandet” eller noget.
    Ud fra mine udregninger er der omkring 2000kal i retten (Når der bruges mælk) og jeg har til 4 gange. Det temmelig fint 👍

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janni

    Kan man lave den uden kød? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen Jacobsen

    Jeg kogte porrerne. Jeg brugte creme fraiche som jeg havde og blandede med kun 3 æg. Det var i ovnen i ca. 20 min ved 150 grader. Det blev helt perfekt. Og man kan jo bruge hvad man nu har og helt undlade kød. Det er en dejlig og nem ret 🙌

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Claus Borg

    Æggemassen hvad smager denne af. Kan huske engang jeg lavede noget tilsvarende med den æggemasse, der var ingen stor begejstring ved middagsbordet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabine

    Kan man lave den uden æg?
    Jeg bruger aldrig æg for er ikke vild med smagen og konsistente

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Jeg ved godt, at opskriften er nogle dage gammel, men hvor er det slående som den ligner min favorit-ret … der er det bare kun fløde der er i og så muskatnød. Muskatnød går fantastisk i spænd med både porrerne og pastaen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Sofie,

      Hvor sjovt, det er sikkert den samme opskrift, der bare er blevet ændret på hen af vejen. Det lyder heller ikke dumt med muskatnød! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fordomme, udråbstegn og spørgsmålstegn