Porre-pasta ret i ovnen

Tinderjagt

13689807_10208583759128219_2098811512_nEt indlæg lidt udenfor kategori, og så alligevel ikke. Jeg er en af de typer, der installerer og sletter tinder jævnligt, lidt for jævnligt. Tinder giver mig bekræftelse, det er tidsfordriv og på den anden side er det gennemført overfladisk og klammo hvor mange sleske typer der dukker op, og det er så her jeg sletter appen igen.

En ting jeg særligt væmmes ved, ved Tinder er, at den er så overfladisk. Vi lever i en verden hvor vi kan vælge og vrage ud fra udseende, og jeg gør det jo selv når jeg bruger den. Men hvad får vi ud af det? Vi jagter det perfekte udseende, og bliver mere og mere usikre på, om det billede vi selv ligger op er “godt nok”. Hvad er godt nok? Er du god nok, hvis du på dit billede har en kikset trøje på, en bums i panden eller smiler lidt for overdrevet? Er du god nok, eller for plat, hvis du fyrer en joke af i din profil tekst? Vi bliver dømt, og dømmer, ud fra billeder og en kort tekst. Dømmer ud fra noget, hvor vi ikke har en jordisk chance for at vide, hvordan personen bag den kiksede skjorte eller den dårlige joke egentlig er. Samtidig tænker vi selv “Hvad vil han tænke når de ser mit billede? Sidder mit hår lidt sjovt? Smiler jeg nok? Smiler jeg for meget? Ser jeg naturlig ud? Ser jeg for naturlig ud?” osv. osv. osv. Alt imens ham du troede var drømmemanden har valgt dig fra fordi du ikke lige matcher den afstand- eller aldersgrænse, han mener er passende for en kommende kæreste, flirt, bolleven. Ja undskyld mit sprog.

Men det er rigtig svært at finde den eneste ene, når man går rundt og er usikker på, om man er god nok. Usikkerheden skaber facader der dækker det sande jeg. Jeg har selv været der. Forsøgt at være den “de” gerne vil have, sagt det “de” gerne vil høre. Det hjælper ikke en skid. “Fall in love with yourself first” har jeg hørt utallige gange, og det kan godt være det er kliché, men det passer. Elsk dig selv, først der vil andre kunne se din skønhed. Smid facaderne, vis dit sande jeg, hvem DU er, DIT unikke jeg. Der er intet smukkere end en person der hviler i sig selv, og så kan det godt være du smiler helt enormt meget på det billede, men det er smukt for det er ægte.

Jeg har været single i noget der føles som en evighed. Egentlig havde jeg troet, at jeg ville føle mig desperat efter så mange år, men nej. Jeg har derimod fundet mig selv. I mine øjne skal man ikke nøjes når det kommer til kærlighed. I mine øjne skal man finde en der tager en for den man er. I mine øjne er kærlighed først ægte når begge parter kan være sig selv. Jeg drømmer stadig om, at jeg møder min kommende kæreste ved, at vi tager fat i den samme mælkekarton i Netto, og ham finder jeg sgu nok ikke på Tinder.

6 kommentarer

 • Ditte

  Der er heldigvis alle typer på Tinder og ja gu er det da overfladisk, men det er nu bare en af de måder man møder folk på i dag.. Jeg var helt imod det, indtil en dag min veninde fik mig overtalt til at springe ud i det og prøve det og nu går der ik så længe før jeg skal flytte sammen med min egen tinder mand, så det kan altså også lykkedes derinde 🙂 Faktisk faldt jeg over ham fordi han havde et billede hvor han havde sokker i sine sandaler, der må gerne være lidt fejl… 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Først, du har helt ret, der er mange typer på tinder, det er jeg helt enig i. Det er ikke første gang, at jeg hører en true-love-story fra tinder, og hvor er det bare helt igennem fantastisk for jer. Stort tillykke med jer 🙂 Der må nemlig gerne være “fejl” 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simon Kjærsgaard Mortensen

  Du har ret. Syntes også tinder er noget overfladisk. Men bruger det lidt som du gør. Tror heller ikke det er der jeg møder den eneste ene. Held og lykke med det 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg prøvede også Tinder og var på dates med nogle virkelig søde fyre, og gik så samtidig hen og blev forelsket i min bedste ven gennem tre år. Det var mine oplevelser på tinder, selvom de var gode, der fik mine øjne op for hvad der var lige foran mig. Endte op med at kysse med min bedste ven så jeg kunne “øve mig” til min Tinder date, og nu flytter vi sammen og har snart været kærester i et år. Kun pointe er at tage tinder for hvad det er, være sig selv, og bare være åben for mulighederne. Held og lykke og rigtig godt at du har fundet dig selv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det en fin historie i har, at du fik øjnene op for, at det du ledte efter på tinder var lige foran dig. Så dejligt for jer 🙂
   Og du har ret, man skal ikke tage det for mere end hvad det er og netop være sig selv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette Flindt Madsen

  Jeg tror det handler rigtig meget om at turde og ikke dømme! At man tør møde drømme mand/kvinden i netto, at man tør sende det første smil eller sige den første sætning! Tror faktisk de fleste ville blive overrasket over responsen, For inderste inde ved alle at det perfekte ikke findes og vi har måske allerede misset drømme manden/kvinden fordi vi dømte eller ikke turde!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Porre-pasta ret i ovnen