Kartoffelboller

Jeg fik af vide, at jeg ikke kunne få børn

IMG_4785Jeg har før skrevet om det at bryde glansbilledet, læs mine tidligere indlæg her, her, her og her. Dette indlæg handler også om at bryde glansbilledet, og jeg trækker igen på nogle personlige ting som jeg håber kan hjælpe dig derude, der måske sidder med nogle af de samme tanker som jeg gjorde.

Jeg var stoppet med at bruge min p-ring, ikke fordi jeg ønskede at blive gravid, men fordi jeg ikke kunne se fordelene i, at proppe min krop med hormoner, når jeg ikke engang havde fast kæreste. Jeg forventede at få min menstruation igen, forventede den kunne være uregelmæssig og lade vente på sig, i hvert fald et par måneder. Men da der var gået over et halvt år, uden skyggen af den, undrede jeg mig lidt.

Jeg tog til lægen som forsikrede mig om at alt var normalt. Jeg skulle bare vente lidt. Tålmodighed sagde han. Alligevel bad jeg om at komme til en gynækolog, og den henvisning fik jeg så.

Gynækologen fortalte mig jeg havde lav østrogen. Hun scannede mig og sagde, at jeg ikke ville få min menstruation naturligt foreløbig. Hvis jeg skulle have den igen, måtte jeg starte på hormoner igen. Hun talte i tåger, jeg følte hun talte udenom, og spurgte derfor direkte “Er det du siger til mig, at jeg ikke kan få børn?” hun svarede “Ja”.

Min verden snurrede rundt. Hun fik den til at stoppe, ved at forsikre mig om, at den nok skulle komme naturligt igen, jeg skulle bare starte på hormoner igen. Alt skulle nok blive helt fint, hvis jeg bare startede med min p-ring igen. Så det gjorde jeg. Tante rød begyndte sine månedlige besøg igen, alligevel nagede det mig, at det ikke var på den naturlige måde. At min krop havde brug for hjælp nagede mig. Så efter godt et halvt år mere prøvede jeg igen at stoppe med den, bare for at se, men nej. Min krop kan stadig ikke selv. Så ja, jeg startede på den igen, igen. Stadig med den nagende tanke om, at min krop måske får brug for hjælp til at få børn en dag. Men en anden ting er, at det nager mig, at tanken nager mig.

Min far sagde til mig “Skat, der er mange måder at få børn på idag, og ingen af dem er rigtig eller forkert”. Min far er en klog mand. Rigtig mange kvinder, og mænd, kæmper med følelsen af at være utilstrækkelige, hvis de ikke kan bærer deres gener videre på den naturlige måde. Det er ikke tabu. Du er ikke herre over dine hormoner. Du er ikke anderledes, mindre kvindelig eller mindre mandelig. Det må ikke nage dig.

Det er normerne der er forkerte. Der burde ikke være nogle normer. Engang var der en vej, man blev gift, man fik børn. Idag er normerne anderledes. Familier sættes sammen på kryds og tværs, og der er ingen der skal definere en familie som rigtig eller forkert så længe familien er glad. Så længe det i familien føles rigtig skal ingen prøve på at splitte noget lykkeligt ad, fordi det ikke lige matcher den rigtige norm (jeg hader ordet norm ligesåmeget, som jeg hader ordet BMI).

Jeg fik et chok da gynækologen svarede ja på mit spørgsmål, jeg er endda kun 24. Jeg har ingen kæreste, jeg har ingen intention om at få børn nu. Men det stak mig i hjertet. Ligesom det sikkert stikker mange andre der får samme besked i hjertet, og derfor sætter jeg fokus på det, bryder glansbilledet endnu engang. Der er ingen rigtig eller forkert måde at få børn på. Det er ikke tabu at få hjælp og der er ikke nogen rigtig eller forkert måde, at stable sin egen perfekte kernefamilie på benene. Det er de latterlige normer og de latterlige kasser der er forkerte.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

34 kommentarer

 • Ragnhild

  Hej.

  Jeg har selv stået i samme situation. I mange år har jeg været overbevist om, at noget var galt med min hormonbalance. Jeg har lidt af hudproblemer og lidt uønsket hårvækst rundt omkring hagen og på halsen, men først for 1-1½ års tid siden tog jeg til lægen for at få svar på mine bekymringer. Der blev lavet blodprøver, men da jeg dengang var på p-piller, måtte blodprøverne tages om efter 3 måneders karantæne. Min daværende læge fortalte mig, at “Det ser ud til at hormonerne er ved at rette ind igen, så hvis du vil have p-piller, må du bare ringe så du kan få en ny recept”.. Jeg troede ikke på lægens ord. Jeg var stadigvæk overbevist om, at noget var galt, for min menstruation udeblev stadig (og jeg har nogle år før været stoppet på p-piller, hvor jeg også i et halvt år gik uden noget tegn på blødninger, og de kom først tilbage, da jeg startede på pillerne igen)..

  Jeg flyttede så til en anden by, skiftede derfor også læge, og valgte at konsultere denne med samme bekymring: Om noget kunne være galt med mine hormoner. Denne læge var heller ikke meget værd, men gav mig en henvisning til gynækolog. Endelig!

  Da jeg kom ind til gynækologen, var det første hun sagde til mig, at mit østrogenniveau er ALT for lavt. Hun tog udgangspunkt i de før nævnte blodprøver, som min gamle læge altså mente, var helt ok. Men min egen bekymring var altså begrundet, for min krop var faktisk stoppet med at producere østrogen – stort set. Jeg blev også scannet, og her forklarede hun også, at chancerne for at kunne få et barn på det tidspunkt var meget små. Et befrugtet æg ville ikke kunne sætte sig fast i livmoderen + stor risiko for en graviditet uden for livmoderen, HVIS et æg skulle blive befrugtet. Av, det var noget af en mavepuster at få som 22årig. I øvrigt ville gynækologen, i modsætning til min gamle læge, IKKE anbefale, at jeg starter på p-piller igen, hvis jeg vil have mulighed for at blive gravid naturligt uden større besvær, når min kæreste og jeg en dag er klar til det.

  Jeg er meget aktiv, og har trænet RIGTIG meget hidtil. Gyn. sagde, at jeg skal øge mine fedtdepoter for at øge østrogen. Siden da har jeg været igennem personlige kriser, da træningen har betydet enormt meget for mig, men efter beskeden om at mine hormoner var for lave, har jeg været sur på mig selv, når stod i træningscenteret. Sur, når jeg ville vælge det sundere alternativ til noget mad..

  Nu har jeg vænnet mig til det. Jeg har skåret lidt ned på mine træninger, og jeg spiser mere afslappet end hidtil. Min cyklus er ved at været rettet ind til normal, og jeg håber, at det betyder, at hormonerne er ved at være ok. Jeg tør ikke få taget flere blodprøver, da jeg er bange for svaret. Min kæreste og jeg tager det som det kommer – hvis vi en dag ihærdigt prøver at få barn, og intet sker, må vi tage den til den tid.

  Bottom line: Jeg føler med dig, for det er sgu ikke sjovt at få at vide, når man er i sin bedste alder og burde være frugtbar! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det vildt at læse din historie. Din læge lyder meget som min, han forsikrede mig også om, at alle mine blodprøver var helt normale. Da jeg så kom til gynækolog var det første hun sagde til mig, at mit østrogen var meget lavt, og vi undrede os begge over, at lægen ikke havde fortalt dette.

   Jeg synes det er møg forvirrende hvad der er godt og skidt. Jeg fik løftede pegefinger da jeg stoppede og startede på p-ring, da det kan øge risikoen for blodpropper, men man bliver vejledt i øst og vest, og så kan det være rigtig svært at tage de “rigtige” valg.

   Jeg forstår godt det har været en mavepuster for dig, men det lyder til, at du er på rette vej. Der er ingen tvivl om, at meget træning og en lav fedtprocent kan have indflydelse på ens hormoner, og det er dejligt at læse, at du spiser mere afslappet nu. Men når træningen er sådan en stor del af ens hverdag, er det også svært at skære den fra.

   Du skal have så mange tak for din ærlighed, jeg er sikker på, at den har hjulpet en masse der læser med <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Nadja,
  Tak fordi du deler din historie.
  Tilbage i juni fik jeg en lignede besked. Mine blødninger er dog lange og kraftige, og mine mensstruationssmerter er ligeså kraftige. Jeg skulle have sat en hormonspiral op, og min gynækolog finder en endometriosecyste på min venstre æggestok. Jeg har på det her tidspunkt en ide om, hvad det er – og jeg er i dag så lykkelig for, at det er blevet opdaget, da endoen kan sprede sig i hele mit underliv, sætte sig på blæren, tarmene osv. og give mig kroniske smerter. Pt har jeg kun smerter en gang hver måned 😉 Jeg får spurgt til min fertilitet, og hun svarer, at måske kan det lade sig naturligt, men det kunne hun selvfølgelig ikke sige med sikkerhed. Ligesom dig er jeg også kun 24 – hvem skulle have troet, man I vores alder skulle tænke på, om det er muligt at få børn, og hvordan det er muligt. Den 13. september får jeg forhåbentlig lidt mere klarhed, da jeg skal undersøges på hospitalet. Tak fordi du nedbryder et tabu! Uanset om børn er kommet til på den ene eller anden måde – så er de stadig børn lavet af kærlighed <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Puha en omgang du også har været igennem. Hvor er det godt at den endometriosecyste blev opdaget.

   Det er måske også meget for en gynækolog, at vi forventer hun kan svare ja eller nej til vores fertilitet, men det er jo i bund og grund kun fordi, at vi er vokset op under nogle normer der fortæller os, at vi kun er rigtige kvinder hvis vi kan føde naturligt. Får vi af vide, at chancen for at føde naturligt er lav, forbinder vi det automatisk med ikke at kunne sætte børn i verden, men det betyder det jo nødvendigvis ikke. Og som du så smukt skriver, alle børn er stadig børn lavet af kærlighed.

   Jeg krydser fingre for dig d. 13, og jeg er sikker på det nok skal lykkedes for dig også. Som du skriver, vi er trods alt kun 24 🙂

   Tak for din kommentar, det er dejligt at andre deler deres historier, så vi kan bryde tabuet sammen <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Hej Nadja
  Hvor er det dejligt du deler!
  Jeg har prøvet præcis det samme. Jeg stoppede på p-piller da jeg ikke havde kæreste længere. Jeg havde prøvet det før, fået det undersøgt tidligere med en mulig PCO-diagnose, og jeg vidste at min krop ville tage lang tid om selv at finde ud af det, hvis det overhovedet ville ske. Efter 12 måneder uden menstruation begyndte jeg at drikke 2 spsk hørfrøolie hver morgen, da jeg havde læst det kunne hjælpe på østrogenniveauet. Efter 15 måneder uden (hvor jeg lige var blevet færdig med min kandidat) tog jeg til lægen og fik taget blodprøver for at få målt mine hormoner. Tre dage efter fik jeg menstruation for første gang i 15 måneder og nu har jeg haft det regelmæssigt de sidste tre måneder. Mine hormoner var kommet i balance igen, om det skyldes hørfrøolien, afslutning på en stressende kandidat, forelskelse eller noget helt andet ved jeg ikke, men min krop fandt selv ud af det med tålmodighed og ved at trodse lægernes råd om blot at begynde på p-piller igen. Det råd løser i min verden ingenting. Så jeg vil egentlig bare sige at din krop kan mere end du tror. Jeg tror på det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det dejligt at læse din kommentar. Det gør, at man får håbet lidt tilbage. Grunden til, at jeg fik af vide, at jeg skulle starte på p-ring igen var, at hvis man har lavt østrogen kan det gå ud over knoglerne. Det er igen noget man (læs: jeg) vælger at stole blindt på. I min verden burde man kunne spise sig ud af problemerne med den rette kost, men at skulle sætte sig grundigt ind i det er ikke lige løsningen lige nu. Det er virkelig fedt, at du deler din historie, og hvor er det skønt, at du igen har regelmæssige, naturlige, menstruationer. Det er altid svært at sige om det har været olien, stressen der har aftaget eller kærligheden, eller en kombination af det hele. Jeg tror også på, at kroppen kan mere, end vi lige aner, eller end hvad lægerne lige aner 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sine

   Tak for et godt indlæg og at du deler sådan et personligt emne! 🙂 Jeg har ikke haft menstruation siden december efter, jeg stoppede på mine p-piller efter at have taget dem i 8 år. Jeg stoppede, fordi jeg havde læst, det ville tage noget tid for kroppen at normalisere sig, og at min kæreste og jeg gerne ville have børn inden for et år (ca..). Jeg er ærlig talt en smule nervøs 🙁 Måske man skulle bruge hørfrøolie og vitex.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina windig

  Hejsa.
  Elsker at læse din blog..
  Jeg faldt særligt over dette indlæg da din historie lyder præcis som min. og jeg har i dag 2 børn.
  Da jeg skulle have den første fik jeg af vide at jeg havde for lidt østrogen og skulle derfor i hormonbehandling for at kunne blive gravid, men det blev jeg nu altså af mig selv.
  Da jeg så ville blive gravid igen stoppede jeg på de inipiller jeg fik, og ingen mens kom i 1 år. Igen gik jeg til gynækolog og om her i en kraftig kur som bestod i at mit system skulle nulstilles, og derfor skulle jeg i en uge spise to p-piller hver dag, det genstartede mit system og jeg fik mens og blev gravid.
  Det kan sagtens lade sig gøre, og jeg ville bestemt ikke fortsætte med p-ringen som du gør nu, jeg ville lade min krop rense ud og finde en anden måde at få mens på igen.
  Begge gange med mig, kom min mens ikke fordi mit system havde lukket ned pga. p-piller..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak fordi du deler din historie, det er virkelig dejligt at du ved din kommentar er med til at nedbryde tabuet, som ikke er et tabu, sammen med mig.
   Og hvor er det dejligt, at du idag har fået to skønne børn til trods for du fik samme melding.
   Grunden til, at jeg fortsætter på p-ring er fordi jeg fik af vide, at ved lav østrogen kan det gå ud over mine knogler, så for at skåne dem startede jeg igen. Men jeg forstår 100% din argumentation for at lade hver, og var netop samme grund til jeg gerne ville stoppe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Dunker

  Hej.
  Bare et lille personligt pip om det at få børn på andre måder.
  Jeg valgte selv – da jeg ikke kunne blive gravid og ikke ville være gammel førstegangsmor – at adoptere alene. Måske har folk snakket bag min ryg, men den eneste, der direkte har givet udtryk for, at der var “forkert”, var den sagsbehandler, jeg havde, da jeg søgte om lov til at få nummer to. Alle andre har været nysgerrige og positive. Så … jeg tror ikke, man skal være så bange for andres holdninger til, hvordan man stifter familie. Eller om man stifter familie. Lader man folk spørge (og jo, folk undrer sig) og giver dem et ærligt svar, så bliver tingene som regel lettere at forholde sig til.
  Dejligt, du deler – jeg tror, du letter tingene for rigtig mange unge kvinder – og held og lykke med hvad du end vælger; børn eller ikke børn 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det skønt at læse. Du har så ret, folk skal have lov til at være nysgerrige på ens situation og ens beslutninger, det lyder bestemt til, at din beslutning har været den helt rigtige. Tak fordi du deler din historie i mit indlæg <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Nadia. Hvor blev jeg først chokeret og ked af det da jeg læste, men som jeg kom igennem dit indlæg, kunne jeg se hvor fornuftig og realistisk du er. For et barn er ikke en “nødvendighed” (jeg vil dog skynde mig at sige, at jeg blev beriget med 2 drenge). Min filosofi er, at vi er sat her på jorden for at give og modtage kærlighed. Og det behøver ikke nødvendigvis at være ens eget kød og blod. (Din far er en klog mand ) Tager man et barn under sine vinger, vil man elske og beskytte det – nøjagtig som en løvemor. Men jeg ville bare udtrykke min respekt for, at du åbner op for dit inderste. Det må alligevel ha’ givet dig et “sug” i maven, da du postede dit oplæg. Stor respekt fra “naboen med hindbærrene” 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh hvor er du sød at kommentere Anne. Tak for dine ord. Det er en dejlig filosofi du har, og du har fuldstændig ret i det du skriver. Ja min far er en klog mand, det vil jeg gerne skrive under på. Det er så dejligt du læser med, og tak for de lækre hindbær – dejligt at hilse på dig i weekenden også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Hej – jeg er ked af at høre om din situation, men synes det er virkelig flot at du deler noget så personligt med os andre, især når jeg ved der er mange der kan relatere.
  jeg ville høre om du tror eller din læge sagde noget om at din p-ring kunne have noget med det at gøre? eller er det udelukkende din “naturlige” hormon balance i kroppen der er lidt skæv? jeg har overvejet en p-ring (da jeg ikke rigtig kan tåle p-piller) men synes jeg læser om utrolig mange bivirkninger…. hvad har din oplevelse været? mange knus fra en fast læser

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for din kommentar 🙂

   Jeg tror min situation har noget at gøre med, at jeg stort set altid har tager hormoner, stort set lige siden jeg startede med at få menstruation. Jeg tror aldrig rigtig min krop har fundet sin egen cyklus. Om du tager p-ring eller p-piller tror jeg er underordnet, men er ikke sikker.

   Jeg startede på p-ring, da jeg netop ikke kunne tåle mine p-piller. Eneste forskel som jeg har forstået er den måde hormonerne optages på. Ved p-piller er det igennem fordøjelsessystemet og ved p-ring igennem slimhinderne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej 🙂 Faldt tilfældigt over dit blogindlæg, og vil bare fortælle dig, at jeg har fået præcist den samme besked af min læge engang, da jeg først i 20’erne stoppede med p-piller og ikke fik mens. Jeg har haft stor glæde af naturpræparatet Vitex, som støtter kroppen i at danne kvindehormonet progesteron, og i dag har jeg en skøn dreng lavet på naturlig vis:) Du kan selv gøre en masse for at få styr på dine hormoner – frem for alt undgå kunstige hormoner! Brug evt Ladycomp i stedet for hormonprævention (den er ligeså sikker). Kh Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det bare fedt du deler din erfaring. Det havde jeg aldrig hørt om, så vil jeg bestemt undersøge nærmere. Tak tak tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg havde en fornemmelse da jeg så dit indlæg på IG at hvis jeg trykkede ind på din blog ville det berør mig meget.
  Jeg har altid haft den stræk for at få lige præcis de ord afvide. Men for knap 3 år siden skete der noget der gjorder jeg er blevet rolig ( ikke at jeg tror jeg ville tage det pænt hvis jeg fik beskeden men det holder mig rolig i hverdagen). Jeg mødte en lille dreng der ændret mit liv. Han er adopteret. Og jeg har aldrig holdt så meget af et lille barn som jeg gjorder af ham. Jeg følte hans forældre havde fået verdens største gave. Og det gjorder faktisk jeg blev rolig, for hvis beskeden en dag lyder til mig at jeg ikke kan få børn. På narturligvis , betyder det kun at jeg ikke selv skal føde mine børn. Men at jeg nok skal få Guds gave i børn på en anden måde 🙂 – jeg måtte lige dele min historie

  Jeg synes det så sejt du deler dine tanke, og jeg synes du tager det virkelig flot!❤️ alt held og lykke til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hårene rejste sig på mine arme da jeg læste din kommentar. Hvor er det smukt og dejligt på samme tid at læse om den lille dreng, og hvordan han har kunne betolige dig, og hvor har du ret. Tak fordi du deler din historie herinde. Og tak, fordi du klikkede ind og læste med, til trods for du havde en ide om at det ville røre dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Jeg fik præcis samme besked da jeg var 20, så da min kæreste jeg jeg ville have børn, tog vi til lægen og spurgte: hvad faen gør vi så?? Vi sprang køen over og kom direkte til privat fertelitetsklinik og jeg blev gravid efter tre måneder! Det var vi gjort to gange og fik oveni købet et sæt tvillinger også! Beskeden kan være hårdt, men selve processen med fertelitetsbehandling kan, i nogle tilfælde, være ret simpelt. Håber det lykkes for dig til den tid 💜

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Først et kæmpe tillykke med dine dejlige børn, og et stort tak fordi du deler jeres rejse herinde. Det giver ro, helt sikkert til andre end jeg også, at høre, at det ikke behøver være en rejse i det uendelige <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia

  Hvor er det rart at vide, at jeg ikke er alene. Har ikke haft min mens i mange år. Alt sammen pga. anoreksi, som jeg heldigvis er kommet mig over – psykisk. Men min krop har fået mén. Det værste er, at jeg ikke må få p-piller eller andre former for hormoner, da jeg også har en genfejl, som gør, at jeg har tendens til blodpropper.
  Tålmodighed er en dyd, som lægen sagde. Men ja, hvor meget længere skal jeg vente?
  Hvor jeg bander den anoreksi langt væk..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Puha så har du bestemt også en masse at kæmpe med. Jeg håber du finder balancen igen, og at du før eller siden vil få dine menstruationer igen. Det en sej kamp du er igang med, og vil ønske dig alt muligt held og lykke på vejen <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Det er rart, at vide, at man ikke er alene om problemer med sin krop. Hos mig er det bare omvendt – hvis jeg stopper på p-piller bløder jeg konstant! Og derudover har jeg haft problemet i +3 år med uregelmæssig mens (flere måneder i træk ad gangen), selvom jeg tog dobbelt p-piller. Det sidste halve år har jeg heldigvis fået nogle, som endelig virker. Men jeg er nervøs for den dag, hvor vi gerne vil have et barn 🙁
  Ønsker dig alt det bedste!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Der er vidst ingen rigtig eller forkert måde at få sin menstruation på. Vi er alle forskellige og vores kroppe har ikke samme udgangspunkter. Jeg vil også ønske dig alt held og lykke. Er sikker på det nok skal lykkedes for dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

   Mange tak, og ja man skal tro på, at det nok skal lykkes 😊 nogle gange ville jeg dog ønske, at jeg aldrig var startet på de hormoner som teenager. Det har været nogle hårde år, for det giver jo en masse problemer og jeg har været igennem +15 slags p-piller, for at få nogle, som virker.
   Men jeg kan sagtens sætte mig ind i, at det også er et problem den anden vej 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Jeg har selv været med lavt østrogen og egentlig ok BMI. Efter 2 års behandling fik jeg 1 barn ogbibdag har jeg 3 stk !!! Uden de store problemer. Det kan du også !!! Brug tiden på at finde din eneste ene, nyd livet. Du skal nok få nogle dejlige børn, frygten kender jeg alt til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for den kommentar. Den varmer rigtig meget. Du har virkelig ret, man skal nyde tiden fremfor at bruge den på at bekymre sig. Hvor er det dejligt at læse, at du har tre skønne børn idag <3 Tak fordi du læste med! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej 😊 Jeg kunne ikke lade være med at kommentere på dette indlæg, da jeg heller ikke kan få børn naturligt. Jeg har turner-syndrom, en kromosomfejl, der betyder at min vækst ikke er normal, og at mine kønshormoner heller ikke produceres i normale mængder. Jeg skal derfor tage kønshormoner (trisekvens) for at kunne få menustration, og da jeg skulle i pubertet og få bryster. Det ville jeg ikke kunne få uden hormoner. Det medfører også, desværre, infertilitet. I april måned fik jeg scannet mit underliv, og der var det også helt klart: skal jeg have børn er det via ægdonation eller adoption. Jeg har vidst at det ville være meget svært for mig at få børn siden 7.klasse, men det gør bare skide ondt nogle dage!! Fucking ondt!! Jeg prøver at tænke på, at uanset hvad, så vil jeg ELSKE mit barn overalt! Elske det ubetinget! Jeg er 22 år nu, og føler mig som en freak fordi jeg ikke har haft en kæreste før, føler mig så sær, og det med ikke at kunne få børn naturligt er også noget jeg er pisse bange for at blive afvist på grund af. Jeg håber og beder bare til at alt nok skal løse sig for mig også. Jeg synes virkelig, virkelig det er SÅ fedt at du har skrevet dette indlæg, for emner som infertilitet er ret neget tabu, selvom det ikke burde være det. Tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det dog fantastisk med din ærlighed. Jeg tror på, at du en dag får det heldigste barn i verden, og det barn vil bliver overøset med kærlighed fra dig.
   Du skal derudover vide, at du ikke er en freak og du er ikke sær. Det er mere naturligt end vi går og tænker dette emne, så tak fordi du hjælper med at bryde tabuet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christa

  Nyd livet! Jeg har en veninde, som ikke kunne få børn. Hun fik ikke ægløsning og havde en tendens med at få cyster på æggestokkelederne og har haft celleforandringer en del gange. Da hun var i fast forhold prøvede de hormoner og fatilitetsbehandling, men intet virkede – hun kunne bare ikke blive gravid. Efter 10 år som barnløs havde hun ligesom accepteret, at hun ikke skulle have biologiske børn og var helt afklaret. Nu står hun som 32 årig og er blevet mor. Af en eller anden årsag fik hun ægløsning, havde glemt at tage sine p-piller og så en fyr – vupti!! Livets veje er uransagelige og det er der noget forunderligt ved 🙂 Hun har selv nævnt, at hun havde den bedste sommer og slappede fuldstændig af med det hele – måske var det dét, der gjorde udslaget – det lyder logisk nok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder helt sikkert meget logisk, at det at slappe sådan af kan have en indvirkning. Det er en fantastisk historie du fortæller, tak for at dele den. Livet går op og ned, og jeg tror aldrig man helt kan stole 100% på det man får af vide hos lægen – de gør vel deres bedste, men kan jo intet garantere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Mine blødninger blev ureglmæssige, da jeg var 18 og table mig 10 kg, de stoppede helt da jeg var 22, i dag er jeg 36 og har endnu ikke fundet en læge eller gynekælo, der kan sige “det er meget normalt”, og “jeg kan ikke se der er noget galt med dig”. NU vil jeg gerne have børn, og giver lægerne en sidste chance.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelboller