you learn to love the things you've got

Gulerodsbrownie

10589516_10203446193652293_1658479599_n

Veganske brownies er virkelig altid så saftige og lækre. Jeg er ikke selv veganer, eller vegetar, men finder alligevel en del inspiration fra netop de to køkkener. Inspirationen til denne skønne brownie fandt jeg på min søde veninde Sofies blog peahugger.dk.

Prøv for eksempel også min opskrift på: rawbites

Brownien indeholder en god portion gulerødder som består af en masse fibre, samt viraminerne C og K, og mineralerne kalium og mangan. Kalium er et mineral der spiller en vigtig rolle i vores celler i forbindelse med omsætningen af næringsstoffer. Samtidig er kalium vigtigt for både vores muskler, nervesystem og hjerte. Derudover har kalium i samspil med mangan, calcium og magnesium stor betydning for kroppens syre/base balance, da netop disse mineraler er basiske. Det er vigtigt for kroppen, at den opnår denne balance, for at forblive i en optimal helbredsmæssig tilstand og for at mindske risikoen for livsstilssygdomme.

Det du skal bruge (ca. 12 stk):

 • 300 g gulerødder
 • 8 dadler
 • 3 spsk rå kakaopulver
 • 140 g blandede kvalitetsnødder (jeg brugte mandler og macadamianødder fra Nøddebazaren)
 • et nip salt
 • ½ tsk vaniljepulver
 • 3 stk mørk chokolade (60-80%)
 • lidt kokosolie

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft). Skræl herefter gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kog dem herefter i ca. 5 minutter i en gryde (de skal være til at stikke i, men på ingen måde udkogte). Imens steges dadlerne i lidt kokosolie indtil de er bløde. Kom gulerødder og dadler i en foodprocessor og blend indtil du har en ensartet masse. Jeg brugte en stavblender, og det fungerede også fint. Blend nu nødderne til du har en fin nøddemel, tilsæt kakao, vanilje og salt og blend det hele godt sammen. Nu blandes nøddemelet og gulerodsmassen godt sammen. Hak den mørke chokolade groft og tilsæt i dejen. Du kan også vælge at holde nogle af nødderne tilbage, hakke dem groft og komme dem i dejen. Fordel dejen i et ildfastfad og bag brownien i ca. 40 minutter. Tag den ud af ovnen og køl af på en rist i mindst 15 minutter inden du skærer den. Nyd den med frisk frugt, is eller som den er.

10585608_10203446193532290_4452692_n

10592601_10203446193372286_1622579804_nHusk at i også kan følge bloggen og jeg på facebook, instagram og bloglovin’

6 kommentarer

 • Inge Vinther

  De ser super lækre ud:) Hvor meget er 3 stk chokolade?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Inge,

   Jeg bruger enten Toms ekstra chokolade, og vil gætte på sådan tre stykker ca. vejer 30 g.

   Mange hilnser,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Uhhh lækkert, elsker gulerodskage og brownies!
  Kan man godt bruge lidt affedtet mandelmel istedet for halvdelen af nødderne? Og evt. erstatte lidt af de restende nødder med blendede havregryn? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Helene,

   Ja det kan du i hvert fald! Det burde ikke ændre det store ved resultatet – kun at du dermed undgår små stykker af nødder i kagen 😉 Men på trods af det, er jeg sikker på det vil give et glimrende resultat.

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jenny

  Fyi, Linket til peahugger.dk virker ikke

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

you learn to love the things you've got