Jeg var ung og naiv

september 25, 2016 3 Af Sunderehverdag

14445271_10209185681735908_50002210_nPå billederne her har jeg prøvet at vise, hvor let det er at snyde sig til en fladere mave blot ved at spænde i den. Jeg kan godt forstå, at hvis man bare er en smule usikker på sig selv, og ser billedet til venstre, for derefter at kigge på sig selv, og så ser det til højre, at så ser man en forskel. Billederne ovenfor er samme krop med forskellig holdning. Men er man indsnævret i en tankegang hvor man tror, at jeg slapper af på begge billeder, så vil man jo tro at billedet til venstre er en realitet 24/7, det er det bare ikke. Selvom forskellen måske ikke er enorm, så kan den virke enorm hvis ens selvtillid er ikke eksisterende. Derfor sætter jeg fokus på at dele det hele. Fokus på at bryde glansbilledet og vise, at instagram post ikke altid er billeder af virkeligheden.

Der tales tit og ofte om den ideelle krop. Den rigtig krop. Kvindekroppen. Jeg er ikke nede med det. De seneste år er linjerne mellem rigtig og forkert blevet mere og mere udvisket for mig og rigtig mange andre, desværre er der stadig mange, især unge mennesker, der mener og tror på, at de skal leve op til et bestemt ideal og en bestemt krop. Kære mennesker, det skal i ikke. I skal leve op til en ting, og det er jeres eget ideal.

Men jeg kan sagtens sætte mig ind i, at det kan være svært at forestille sig, at ens egen krop er helt perfekt som den er. Jeg har selv arbejdet meget med min krop. Følt mig forkert og fået foretaget skønhedsoperationer på baggrund af samme. Jeg har trænet alt for meget og spist alt for lidt, og blevet frustreret over, at lykken ikke kom til mig. Jeg arbejdede jo så hårdt for den. Jeg brugte jeg de sociale medier rigtig meget til at sammenligne mig. Pigerne på de sociale medier stod altid knivskarpt, som i altid, på alle billederne de lagde op. Jeg var imponeret. Jeg måtte jo tydeligvis ikke arbejde hårdt nok, for selvom min mave var flad når jeg stod op, selvom jeg kunne sammenligne mig med pigerne, så foldede maven jo stadig når jeg sad ned, det gjorde pigernes jo ikke? JO den gjorde, der var bare ingen der fik det at se.

At jeg var ung og naiv kan ingen instagram profil tage skylden for. At jeg troede på, at pigerne på instagram altid så sådan ud, kan jeg ikke bebrejde nogen for. Men jeg var naiv, for jeg troede vitterligt på, at jeg var forkert. Jeg troede på, at pigerne så sådan ud, altid. Jeg tænkte ikke over, at de måske kun delte billeder når de lige havde trænet, lige havde sovet og stod aller skarpest. Jeg tænkte ikke over, at jeg kun så 1 sekund ud af 24 timer af deres dag, og jeg troede at deres smil var lig med lykke, så jeg troede, at jeg skulle se sådan ud for at blive lykkelig. Jeg var ung, jeg var forvirret og jeg var alt andet en mig selv.

Det har krævet rigtig meget arbejde at nå hertil, hvor jeg idag ikke bliver påvirket af de sociale medier. Jeg kan sagtens blive imponeret over billeder og piger på de sociale medier, men jeg ønsker ikke længere at ligne dem. Jeg ønsker ikke at leve op til deres ideal, for jeg har fundet mit eget. Ingen bør leve op til andres idealer, og der er ikke noget fælles ideal. Der er kun et ideal der er rigtig for dig, og det er dit eget. Det kan være svært at finde, og det kommer ikke efter en nat, men allerede det at indse, at du er dit eget ideal og du skal finde det ud fra dit eget udgangspunkt, det er et stort skidt i den rigtige retning.