Skønhed er...

Om prævention, forventninger og selvfølgeligheder

tumblr_my2iwpChGE1t9xnk4o1_1280Det er uden tvivl en selvfølge at bruge prævention, hvis man er single og ikke ønsker børn. Eller er det? Jeg synes faktisk, at der er rigtig mange der skider på det at beskytte sig selv, og det forarger mig virkelig.

For mig er det en selvfølge at beskytte mig, men det er ikke en selvfølgelighed, at jeg som pige tager p-piller. Det har jeg bare lidt på fornemmelsen at fyre mener det er. Uden at virke fordømmende, så giver størstedelen af de fyre jeg har talt med udtryk for, at de ‘forventer’ at pigen de er sammen med er på p-piller, eller på anden vis beskytter sig. Det synes jeg bare ikke er fair. Hvorfor skal det være en selvfølge at piger propper sig med hormoner?

Selv har jeg taget p-piller i mange år, næsten lige siden, at jeg startede med at få besøg af tante rød. Jeg havde så stærke smerter, at jeg krummede mig sammen som en kugle på gulvet hver gang jeg havde menstruation. Fik af vide af min læge, at det ville hjælpe med p-piller, så det startede jeg på. Jeg fortsatte indtil jeg var omkring 17 år hvor jeg skiftede til p-ring, fordi jeg pludselig ikke kunne tåle mine p-piller mere. P-ringen er jeg fortsat med, men valgte at stoppe med den fordi jeg ikke bryder mig om, at fylde min krop med en masse hormoner. Nu kan min krop så ikke rigtig finde sin egen cyklus igen, og det har jeg på fornemmelsen er fordi, at jeg har stopfodret min krop med så meget østrogen i så lang tid, at den nu selv har svært ved at finde sin balance.

Så jeg forstår virkelig ikke, at så mange tager det som en selvfølge, at piger tager p-piller og fylder deres kroppe med hormoner, når det er så meget lettere at bruge et kondom. Jeg forstår virkelig ikke, hvordan så mange fyre kan tage så let på det, og tænke at de sagtens kan nå at trække sig inden skaden er sket. Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor man tør “tage chancen”. Jeg ved, at jeg generaliserer nu her, og bryder mig ikke om når jeg gør det, men føler jeg bliver nødt til det for at komme ud med mit budskab, for det er min oplevelser. Det er hvad jeg hører mine veninder fortælle og det kommer meget bag på mig.

I min verden er det hverken pigens eller drengens ansvar, det er begges ansvar. Er man voksen nok til at dyrke sex, er man voksen nok til at tænke så langt, at det at lade hver med at bruge prævention kan have sine konsekvenser. Men det kan godt være, at det bare er mig der er hys…

6 kommentarer

 • Katrine

  Jeg har lige haft en aftale med en fyr, om at vi skalle ses (indforstået have sex.) De sidste par gange vi har haft det, var jeg på P-pille på grund af akne. Nu er jeg stoppet, også fordi jeg ikke gider proppe mig med hormoner, men da jeg skriver det til ham, gjorde han et stort nummer ud af at skrive, at det var super nederen! (Ikke af mig, bare at han behøve at tage kondom på…)
  Tit tænker man kun på, at pigen ikke skal blive gravid, men havd med kønssygdommene? Man kan ikke altid stole, at ens partner er lige så god til at blive tjekket som en selv. Jeg har aldrig været smittet med noget, selvom jeg har haft mange partnere, men endnu en grund til at stoppe på pillerne, var faktisk at jeg var blevet for sløset og troede næsten at jeg var usmittelig. Det brød jeg mig ikke om! Nu er der ikke noget der beskytter mig fra hverken kønssygdomme eller graviditet, men det er egentlig rigtig fedt at træne sin sunde fornuft til at virke, selvom man er lidelig ;P

  Vh Katrine
  PS. Tak for en god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for den kommentar Katrine. Dejligt du er villig til at dele ud af så personlig en ting, for at støtte mit budskab. For det er præcis det jeg tænker. Det er blevet alt for nemt det hele. Jeg er vild med din tanke om at træne din sunde fornuft! 🙂
   Og tak fordi du læser med.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg er så enig. Det er efterhånden 2-3 år siden jeg stoppede med p-piller. Vil af flere årsager ikke proppe mig med hormoner. Og nu behøves jeg heller ikke være afhængig af at huske at tage pillen. Min cyklus er nu blevet stabil og min krop har det bedre, ja jeg går flere smerter ved mens men så tager jeg hellere to panodiler og en varmepude end proppe mig med hormoner.

  Jeg har ærligt overvejet på det seneste at få spiral uden hormoner, da det vil være en let løsning. Men har ikke valgt den til endnu. Jeg har det egentlig fedt med at dyrke beskyttet sex – her har begge parter et ansvar i at have beskyttelse og vi beskyttet mod sygdomme og graviditet – win-win!
  Jeg er helt enig med dig det er desværre efterhånden en selvfølge at kvinden er på pillen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Af ren nysgerrighed, gik der lang tid før din krop fandt sin egen cyklus igen? 🙂
   Og jeg er så enig i forhold til panodiler og varmepuden, varmepuden især, er ens bedste ven nogle gange.
   Og ja, det underligt der er kommet denne “selvfølge” ansvaret bør være lige fordelt, og netop det faktum, at man ikke beskyttes mod kønssygdomme synes jeg bliver undervurderet fra mange fronter af også.
   Tak for din kommentar, og fordi du læste med! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilia

  For pokker hvor er det rart, at jeg ikke er den eneste med de tanker. Du siger selv, at du generaliserer, men jeg kan så støde til, at jeg ALDRIG har oplevet, at det ikke var mig, der insisterede på kondom.. Fyre tager det virkelig for givet, og synes man er mærkelig, hvis man ikke har lyst til alle de hormoner 🙁
  Det må og skal være begges ansvar, og kondom er jo netop den eneste beskyttelse mod alle de sygdomme, jeg har desværre selv været uheldig på den konto og er derfor nu stædig med kondomer! Mine mandlige venner siger, at de helst kun bruger kondom med “billige” piger – og det er jeg bare så harm over. Der findes ikke billige piger, og du kan ikke se på nogen, om de har sygdomme eller ej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for den kommentar, hvor er det dejligt at læse, at jeg heller ikke er den eneste, der har gået med de tanker 🙂
   Det må og skal være begges ansvar som du også skriver, og det med kun at gøre det med billige piger, giver heller ingen mening for mig. En helt anden snak er så netop også brugen af ordet billige piger, eller billige fyre, som jeg ikke bryder mig om. MEN, selvom ens sex-partner ikke har været sammen med mange andre, er det ingen garanti for, at han eller hun ikke bærer rundt på noget – som du netop også skriver 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skønhed er...