Jeg gider ikke give dig et løbeprogram, men

Spis din fredagsslik på en onsdag

imageJeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har blandet slik på en fredag, men i fredags skete det. Egentlig er det jo fuldstændig ligegyldigt hvilken dag man blandet slikket, men det er ofte om fredagen det foregår. Hvorfor? Fordi det er fredag, og så må vi godt. Fordi nogen har opfundet begrebet “fredagsslik”. Fordi vi har haft en lang uge og skal forkæles. Fordi det er weekend og der skal hygges. Undskyldningerne er mange.

I min verden findes der ikke sund og usund, og dog. Du kan sagtens spise slik i en sund hverdag i mine øjne, så længe du ikke gør det på begrundelse af en eller anden tåbelig undskyldning. At forkæle sig selv, eller trøste sig selv, med søde sager som slik og kage, dét er i min verden usundt. At spise slik fordi man har lyst, og samtidig kan have det godt med sig selv og sin handling, dét er i min verden sundt. Sund og usund kan defineres på så mange forskellige måder som der er mennesker, derfor siger jeg heller ikke min måde at anskue begreberne på er den rigtige, for der findes heller intet rigtig eller forkert i forhold til sund og usund.

Faktum er at sundhed er ligeså forskelligt som du og jeg. I min verden handler sundhed om at have balance i krop og sit sind på den måde, at man ikke skal snyde sig til at få slik eller kage, man skal spise det, hvis man har lyst. Har man oprigtig lyst til det, og har man en indre ro i forhold til sin krop, så kan man også spise det uden dårlig samvittighed. Dårlig samvittighed avles ofte af noget vi inderst inde mener er forkert. Spiser vi derfor noget, og efterfølgende får dårlig samvittighed, så er det nok fordi vi inderst inde ikke mente, at det var godt for os.

Det er en lang rejse du skal på, når du vil lære, at spise slik med god samvittighed. Men det er en værdifuld rejse. Når jeg sætter det sådan op, kan jeg godt forstå mange synes det lyder helt hen i vejret, at en kostvejleder vil lære folk at spise slik med god samvittighed. Jeg tror alligevel de fleste af jer forstår kernen i mit budskab. Det er ikke fordi du skal spise slik hver dag i ugen, det er ikke fordi du skal spise kage som var der ingen dag imorgen. Det er fordi jeg vil lære dig at det er okay at spise slik på en onsdag, og du ikke SKAL blande den obligatoriske fredagsslikpose fordi du har haft en lang uge, eller fordi alle de andre gør det. Mærk efter, hvad har DU lyst til, hvad er bedst for DIG. Jeg blandede ovenstående pose i fredags, ikke fordi det var fredag, ikke fordi jeg skulle forkæle mig selv fordi jeg havde haft en lang dag, men bare fordi, bare fordi jeg virkelig havde lyst til det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg gider ikke give dig et løbeprogram, men