Squashboller

september 30, 2016 18 Af Sunderehverdag

IMG_3618Nu hvor efteråret valgte at ramme os fra den ene dag til den anden, synes jeg, at de her super fantastiske efterårsboller skulle frem i lyset igen. Squashen er i sæson i juli, august og september, men selvom vi træder ind i oktober lige om lidt, kan du helt sikkert stadig godt finde nogle lækre squash derude. Squashen er fantastisk i køkkenet, da den kan tilberedes på et utal af forskellige måder. Squash er i virkeligheden umodne frugter af græskarfamilien, men vi omtaler og bruger den som en grøntsag.

Den auberginelignende grøntsag indeholer både A-, B- og C-vitamin samt jern og kalium. Disse mineraler og vitaminer bruges i kroppen, blandt til at beskytte os fra bakterier og virus, til at opretholde aminosyreomsætningen i kroppen og til at transportere ilten ordentlig rundt i kroppen.

Det du skal bruge (16 lækre boller):

  • 320 gram revet squash (jeg river squashen på min køkkenmaskine – dovenskaben længe leve, men et simpelt rivejern er mindst lige så effektivt).
  • 100 g havregryn
  • 50 g solsikkekerner
  • 250-350 g hvedemel (mængden af hvedemel afhænger meget af hvor fugtig en squash man bruger)
  • 150 g grahamsmel
  • 1 æg
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 2 ½ dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • vand/mælk eller æg til pensling

Fremgangsmåde:

  1. Start med at opløs gæren i vandet
  2. Bland den revne squash med vand og gær, æg og olie.
  3. Herefter tilsættes solsikkekerner, havregryn, grahamsmel og salt
  4. Mæt dejen med hvedemel
  5. Dejen æltes til den er fast – den må ikke blive for tør
  6. Sæt dejen til hævning i en time et lunt sted
  7. Nu slås bollerne sammen. Rul en pølse og del i 16 boller. Tril bollerne runde og fold forsigtigt dejen ind i sig selv, så du skaber en “stram” overflade
  8. Lad bollerne efterhæve i 20 min
  9. Bag bollerne i 25 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader
  10. Nyd bollerne varme med en klat smør

IMG_3615