Squashboller

#sundpåflextid

Skærmbillede 2016-09-30 kl. 16.50.31Det skal ikke være så fanatisk. Der skal være plads til det hele. Det skal være sjovt at være sund. Træningen skal ikke tage overhånd. Jeg hører sætningerne dagligt. Desværre er det meget få der lever op til dem. Jeg møder rigtig mange mennesker med forvrængede syn på sundhed, kost og træning, som tror de har fundet balancen. Jeg skal dog ikke dømme dem. Jeg skal ikke være den der fortæller dig om du har fundet din balance, men når du fortæller mig, at du sagtens kan gå amok i flødeboller en fredag aften, hvorefter du fortæller mig, at du har spist to flødeboller, og lige pointerer, at du altså har været ude og løbe, så er det bare ikke rigtig det jeg ser som balance. Vi er alle forskellige, og derfor så fred være med, at det er balance for dig. Min personlige erfaring siger mig bare noget andet.

Jeg har selv haft et forvrænget syn på sundhed. Jeg har selv haft svært ved at give slip. Jeg har selv troet på jeg havde balancen, selvom jeg inderst inde ikke følte mig glad. Jeg har selv været langt nede før, at jeg indså hvad der egentlig gjorde mig rigtig glad for mig selv, og det var at leve sundt på flextid.

Sundhed er en balance mellem det søde og det sure (agtig). Det søde er det vi gør fordi vi oprigtig har en inderlig lyst til det, men som vi godt ved måske ikke er helt så sundt for kroppen. Til gengæld er det sundt for sjælen. Det sure er det vi gør fordi vi ved kroppen har godt af det. En balance mellem de to ting kan være rigtig svær at finde. Jeg fandt min ved at indse, at jeg ikke bliver tyk af at gå bersærk i chokolade og M&M’s engang imellem. Til hverdag spiser jeg sundt, som man siger, med massere af grøntsager, sunde fedtstoffer, fiber, proteiner og jeg skal komme efter dig. Jeg træner meget, fordi det gør mig glad. Det er ingen byrde for mig i hverdagen, det er en naturlig del af min hverdag og jeg nyder det “sure” ligeså meget som det søde.

Sundhed skal ikke være noget man tænker for meget over. Ikke hvis du spørger mig. Et godt råd til at lære at leve sundt på flextid kan være, at mærke efter hvad din mave fortæller dig, fremfor hvad hovedet fortæller dig. Hovedet er påvirket af alle mulige idealer for hvordan man bør og ikke bør spise. Maven tager ikke stilling til hvad overskriften i magasinet fortæller du skal spise. Maven tager stilling til hvad der kommer i den. Er det svært for maven at håndtere, er det højest sandsynligt fordi, at det ikke er helt så godt for dig. Min mave går altid amok når jeg har spist en pose M&M’s eller en plade chokolade, hvilket er klart. Den er ikke vandt til det. Det er ikke naturligt for kroppen at skulle håndtere så meget fedt og sukker på en gang. Til gengæld falder den hurtigt ned igen, for når den til dagligt får de rigtige næringsstoffer, som er gode for den og fordøjelsen, så kan den slappe af igen.

Mit budskab med #sundpåflextid er, at tag nu den sundhed med et gran salt. Lad nu hver med at slå dig selv oveni hovedet fordi du spiste lidt for meget. Du bliver ikke tyk på en nat. Dine sunde vaner er ikke spildte fordi du spiste “usundt” en dag. Så tag den med ro og spis chokolade til.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Squashboller