Sov godt

Vær din egen største fan

14454021_10209196551807653_1613365160_oTendensen er dog blevet mindre, men den er der stadig. Tendensen til at ville leve op til andres forventninger. Tendensen til at ville leve op til samfundets forventninger. Tendensen til at ville sammenligne sig med andre. Men hvad hvis jeg siger, at det er helt okay at være sig selv, og at den nye trend er, at være sin egen største fan? Så tror jeg egentlig mange ville grine ad mig. At være sin egen største fan er jo lig med at være kæmpe egocentreret. Eller hvad?

Jeg mener egentlig ikke, at du behøver være ego for at være din egen største fan. Jeg mener bare, at det er vigtigt at leve op til egne forventninger fremfor andres. Jeg mener det er vigtigt at tage udgangspunkt i sig selv, frem for hvordan andre er. Vi er alle forskellige (havde jeg fået en 5’er for hver gang jeg havde skrevet det på bloggen var jeg millionær). Men det er vi, og det er virkelig vigtigt at indse.

Der er ingen rigtig eller forkert måde at være menneske på. Vi er født i forskellige kroppe og med forskellige udgangspunkter. Vi har forskellige historier og mødt forskellige udfordringer. En ting jeg har studset over, er hvorfor det for mange er så svært at acceptere sin krop. Jeg er udemærket klar over, at der stilles ideal, på ideal, på ideal op for en dagligt. Busserne gør det, reklameskiltene gør det, tv’et gør det, alle steder, og vi slipper ikke for det – det kan vi ligeså godt indse. Men hvem siger alle bør se ud som dem på reklamerne? Hvem siger de er “rigtige”? Inderst inde er det jo kun ens dumme samvittighed der skælder og smælder for fulde gardiner, og bilder dig ting og sager ind som ikke er sande.

For der er ingen rigtig eller forkert måde at være sig på. Der er ingen rigtig eller forkert måde at se ud på. Tyk eller tynd, dosen’t matter. Høj eller lav, pff hvem måler. I stedet for at stræbe efter at være alle mulige andres fan, så stræb efter at værd din egen fan. Sig til dig selv, at du er pisse lækker. Sørg for at DU har det godt i DIN krop, også selvom du måske gerne vil tabe dig. Men overvej om det vægttab er lig med lykke, eller om det blot er et nyt standpunkt til, at du vil finde nye ting som ikke er “gode nok” ved din krop. Tænk over en ting, hvornår har du sidst ville ændre på din højde? Jeg er en lille my, og jeg har altid været hende den lille. Jeg kan ikke ændre på min højde, så den har jeg vel bare accepteret naturligt. Jeg vågner aldrig op og tænker, at jeg er forkert fordi at jeg er lille. Jeg skænker det sjældent en tanke. Til gengæld har jeg haft mange grubler over min vægt i årenes løb, for ja, den kan jeg ændre på. Selv da den ændrede sig blev jeg ikke mere lykkelig. Først da jeg accepterede at sådan som min krop nu engang er skruet sammen er egentlig helt perfekt for mig, blev jeg glad. Det jeg prøver at sige er, overvej om det at ændre på din krop virkelig vil gøre dig glad. Eller om du måske skal tænke på din vægt som med din højde, og lære at acceptere den som den nu er.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sov godt