Chili Sin Carne

november 15, 2016 0 Af Sunderehverdag

Det vegetariske køkken er for alvor kommet frem på menuen i mange hjem. Chili Sin Carne er en kødfri variant, af den traditionelle Chili Con Carne. Trods at det er en kød-fri ret, er der stadig gode proteiner fra de røde kidneybønner og en smule fra skyren. Jeg synes personligt ikke retten mangler et kød-element overhoved, og er vild med at have kødfrie dage i mit hjem.

Rettens fylde består primært af grøntsager, massere af grønt mætter godt og er superfoods for vores krop. Det der er så fantastisk ved denne Chili Sin Carne er, at den åbner op for brugen af et hav af grøntsager. Peberfrugter, majs, gulerødder, tomater, squash og champignon er et udkast af grøntsager, som ville gøre sig godt i retten. Som tilbehør serveres traditionelt ris eller tortilla. Jeg valgte at varme et flute og rive squash til, og det mættede også helt fantastisk. Derudover er guacamole, avocado, frisk salat og ananas også velegnet som tilbehør til retten.

Lige gyldig om du udskifter grøntsagerne, eller bruger de nævnte, så bugner retten af gode vitaminer og mineraler. Kidney bønnerne indeholder super gode energigivende elementer bestående af  kulhydrater, kostfibre og proteiner. Næringsstofferne tager ikke skade af konserveringen, hvilket betyder, at bønnerne har samme kvalitet som hvis man selv udblødte dem.

Udover alle næringsstofferne retten bidrager med, så er det også en virkelig lækker vinter-/efterårsret, da  især chilien sørger for du får varmen helt ud i fingre og tærer.

Det du skal bruge (4 personer):

 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 2 gulerødder
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 dåse røde kidneybønner (afskyllede)
 • 2 spsk tomatpuré
 • 1 ½ dl vand
 • 1 tsk kakaopulver
 • 1 tsk stødt kanel
 • 1 ½ tsk stødt chili (eller gerne frisk chili)
 • salt og peber
 • Olie eller becel til stegning

Fremgangsmåde:

 1. Hak løget fint og svits det i lidt olie/becel – tilsæt hvidløget og svits med
 2. Når løgene er blanke svitses tomatpuré med i gryden
 3. Herefter tilsættes bønner, hakkede tomater, krydderier og gulerødder og retten  koges op
 4. Til sidst tilsættes vand og retten simre videre i en halv time
 5. Smag til med mere chili hvis nødvendigt

IMG_3628