Når temaet er galla...

Dadelkugler med jul i

10846930_10204262798826912_1890571730_n10565754_10204262795026817_278348571_n

Dadelkugler er efterhånden en traditionel snack – her med smag af jul. Er dadelkugler et sundere alternativ til slik, JA. Betyder det, at du kan spise uanede mængder af dem, NEJ. Kuglerne består primært af dadler, mandler og havregryn, som alle indeholder gode brændstofkilder for kroppen. Dadler indeholder en god portion tilgængeligt kulhydrat, men der er til gengæld intet tilsat sukker i den tørrede frugt. Derudover indeholder dadler lidt over 6 g kostfibre pr. 100 g, som blandt andet kan være med til at fremme fordøjelsen, ved at forebygge forstoppelse.

Mandler kender vi særligt, for deres høje indhold af de sunde enkeltumættede fedtsyrer. Disse fedtsyrer bidrager kroppen med god energi, og er samtidig med til at opbygge cellevæggene, så cellerne i kroppen kan fungerer som de skal. Udover fedt og vigtige mineraler, indeholder mandler også lidt protein.

Til sidst har vi havregryn der særligt bidrager med en god portion fibre, som ligesom ved dadlerne, kan have en positiv effekt på vores fordøjelse. Samlet set har dadelkuglerne hele pakken af fedt, protein, kulhydrat og fibre, hvilket kroppen vil nyde godt af, her i den søde juletid, og derfor er de et sundere alternativ til slik.

Det du skal bruge (ca. 40 stk):

 • 150 g dadler (uden sten)
 • 50 g mandler
 • 50 g havregryn
 • 2 spsk kakaopulver
 • 1-1½ tsk ren kanel
 • ½-1 tsk stødt kardemomme
 • ½ tsk stødt ingefær
 • 2 spsk kokosolie

Fremgangsmåde:

Find alle ingredienserne frem og kom hele moletjavsen op i en stavblender. Blend så indtil du har en sammenhængende masse. Hvis du har svært ved at få det til at klistre ordentlig sammen, kan du tilføje et par tsk vand. Det gjorde jeg, og det gjorde det hele meget nemmere. Pas dog på med ikke at tilføje for meget væske, da dadelmassen så vil blive alt for klistret. Smag til, og kom eventuelt lidt ekstra krydderier i. Tril nu dadelkugler, til armene ikke kan mere, eller til du er løbet før for dadelmasse. Du kan eventuelt slutte af med at trille kuglerne i lidt kokosflager, mandelstykker, kakao eller andet.10841430_10204262794946815_641332573_n

5 kommentarer

 • Jeg havde aldrig hørt om dadelkugler ind til for 1-2 måneder siden. Den sidste tid har alle nærmest talt om dem – i mere eller mindre julede udgaver. Er jeg mon den eneste i hele kongeriget, der endnu ikke har smagt en af de der halvsunde dadelkugler? 🙂

  Hit med nogen, siger jeg bare… Ellers må jeg jo teste dem selv.

  Mvh Marie fra http://www.krøllerier.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Marie,

   Åh jeg ved ikke om du er den eneste, det tror jeg næppe – men synes så til gengæld du skylder dig selv at lave en portion. De er et sikkert hit hver gang 😀

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Hejsa.
  Lige et lille tip! Når jeg laver dadlkugler eller snickers bidder, så bruger jeg en købt dadelmasse, som er 100% dadler, men som er “moset”. Den kan fås i de fleste arabiske butikker☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmh lavede noget ligne som barn, måske man skulle igen.
  tørret frugt er ofte lækkert som snack, men har meget sukker… det skal man huske.
  sidste snack jeg lavede var hundekiks med ost, ganske hyggeligt at stikke ud som brunkager…. men opskriften skal justeres, da Zorro ikke er helt tosset med dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når temaet er galla...