Har jeg et ansvar på de sociale medier?

Sandheden om kropsidealet

img_4835Jeg har skrevet om det før, blandt andet her og her, men nu tager jeg emnet op igen, emnet om det skide ideal. Det skide ideal som giver os følelsen af, at vi skal og bør og må være på en bestemt måde for at være rigtige. Det skide ideal der medfører skam over hvordan man ser ud, skam over hvordan andre må tænke om den måde man ser ud på. Det skide ideal jeg ville ønske jeg kunne få til at forsvinde ved et enkelt knips. Desværre skal der meget mere til end det.

Det giver mig en mavepuster hver gang jeg møder idealet. Jeg møder det flere gange dagligt. Ingen af de steder jeg møder det står der direkte “sådan SKAL du være”, men alle steder indikeres det, at det bør du. Ingen steder står det nedskrevet, at kvinder skal have en lille talje, mellemrum mellem lårene og fyldige bryster, men alligevel er der skabt en forventning om, at det skal de. Ingen står og peger fingre af hinanden på strøget, men indeni mange af os er der en forestilling om, at det sker. Alle disse forestillinger og forventninger er skabt på baggrund af det skide ideal. De er ikke ægte, de er ikke virkelige og de er ikke sandheder.

Men hvad er sandheden så? Hvordan skal vi så være? Hvordan skal vi så se ud? Det kan være dét spørgsmål der er skræmmende. Hvis vi ikke har noget at leve op til, hvordan ved vi så om vi er “rigtige”? Hvornår kan vi så slappe af i vores krop velvidende om, at vi er okay? Vi lever i en verden hvor vi er indrettet til at skulle måle os med noget for at finde ud af hvor vi står. Hvis vi ikke har noget at måle os med, idealet, hvad gør vi så? Ja så begynder vi at mærke efter. Mærke efter hvornår det føles rigtig indeni os selv. Fjerner fokus fra det målbare, hen på det mærkbare. Opsnapper de følelser der opstår indeni os, når vi kigger på os selv. Begynder at acceptere, at der ikke er nogen vi skal sammenligne os med, begynder at se indad, og begynder at lære, at der er kun en sandhed der er rigtig for os hver især, og det er vores egen.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

1 kommentar

  • Jeg er enig, er simpelthen ved at blive sindsyg over det pres, som jeg føler fra omverdenen. Ved godt, man ikke rigtig kan give skylden til nogen, og som du selv skriver, hvor ville vi være uden?

    Blev ramt af sygdom for noget tid siden, men har heldigvis fundet hjælp siden, hvilket har hjulpet mig meget psykisk. Dejligt at vide, at der er andre derude, som føler sig presset af tilværelsen.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har jeg et ansvar på de sociale medier?