Spinatboller a la Skipper Skræk

november 6, 2016 5 Af Sunderehverdag

10261847_10202767453684218_227606193_n

Jeg er kæmpe fan af spinat, og ikke kun på grund af ønsketænkningen om, at historierne om Skipper Skræk passer. Spinaten synes jeg nemlig har en rigtig lækker smag, og passer simpelthen ind i så mange retter. Men der er måske alligevel lidt om de gamle historier om tegneseriefiguren med de store muskler. For de grønne blade er springfyldte med gode vitaminer, her både A-B- og C-vitamin, som blandt andet er vigtige både for vores syn og for at opretholde et godt immunforsvar. Samtidig indeholder spinaten også mineraler og antioxidanter, og blandt mineralerne, er det især folat der er i fokus. Da folat netop er nødvendigt for, at kroppen kan producere proteiner, hvilke er vores musklers byggesten.

Det du skal bruge (16 stk):

 • 20 g gær
 • 8 knolde frossen spinat
 • 1 dl kogt vand
 • 4 dl kærnemælk
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1 dl græskarkerner
 • 1 spsk honning
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk olie
 • 2-3 dl speltmel
 • hvedemel

Fremgangsmåde:

 1. Hæld kogende vand over den frosne spinat, og lad det tø. Bland imens kogt vand og kærnemelk og opløs gæren heri. Når gæren er opløst tilsættes kerner, honning og spinat og der røres godt rundt. Tip: “vrid” så meget vand ud af spinaten som muligt, for at undgå en for fugtig dej.
 2. Tilsæt nu 2 dl speltmel og salt, og mæt dejen med hvedemel. Har du en meget fugtig dej, kan du med fordel tilsætte en ekstra dl speltmel. Dejen skal være klæbrig men stadig sammenhængende.
 3. Nu skal dejen til hævning, med et viskestykke henover, et lunt sted i ca. 1 time og 30 min.
 4. Sæt 16 store boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen er stadig fugtig, så det gøres lettest med to spiseskeer.
 5. Lad bollerne efterhæve i 30 min. Bag bollerne i en forvarmet ovn på 225 grader varmluft i 15-20 minutter. Drys evt lidt mel ovenpå bollerne inden de kommes i ovnen. Hold øje med bollerne undervejs, da de bages på en forholdsvis høj varme.

Spinatbollerne fungerer super lækkert som en fuldkorns-frokostbolle eller som mellemmåltid. De er meget smagfulde hvilket kommer af både sol- og græskarkernerne, kærnemælken og spinaten.

10287268_10202767453644217_1150718914_n