Sandheden om kropsidealet

Spinatboller a la Skipper Skræk

10261847_10202767453684218_227606193_n

Jeg er kæmpe fan af spinat, og ikke kun på grund af ønsketænkningen om, at historierne om Skipper Skræk passer. Spinaten synes jeg nemlig har en rigtig lækker smag, og passer simpelthen ind i så mange retter. Men der er måske alligevel lidt om de gamle historier om tegneseriefiguren med de store muskler. For de grønne blade er springfyldte med gode vitaminer, her både A-B- og C-vitamin, som blandt andet er vigtige både for vores syn og for at opretholde et godt immunforsvar. Samtidig indeholder spinaten også mineraler og antioxidanter, og blandt mineralerne, er det især folat der er i fokus. Da folat netop er nødvendigt for, at kroppen kan producere proteiner, hvilke er vores musklers byggesten.

Det du skal bruge (16 stk):

  • 20 g gær
  • 8 knolde frossen spinat
  • 1 dl kogt vand
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 2-3 dl speltmel
  • hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Hæld kogende vand over den frosne spinat, og lad det tø. Bland imens kogt vand og kærnemelk og opløs gæren heri. Når gæren er opløst tilsættes kerner, honning og spinat og der røres godt rundt. Tip: “vrid” så meget vand ud af spinaten som muligt, for at undgå en for fugtig dej.
  2. Tilsæt nu 2 dl speltmel og salt, og mæt dejen med hvedemel. Har du en meget fugtig dej, kan du med fordel tilsætte en ekstra dl speltmel. Dejen skal være klæbrig men stadig sammenhængende.
  3. Nu skal dejen til hævning, med et viskestykke henover, et lunt sted i ca. 1 time og 30 min.
  4. Sæt 16 store boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen er stadig fugtig, så det gøres lettest med to spiseskeer.
  5. Lad bollerne efterhæve i 30 min. Bag bollerne i en forvarmet ovn på 225 grader varmluft i 15-20 minutter. Drys evt lidt mel ovenpå bollerne inden de kommes i ovnen. Hold øje med bollerne undervejs, da de bages på en forholdsvis høj varme.

Spinatbollerne fungerer super lækkert som en fuldkorns-frokostbolle eller som mellemmåltid. De er meget smagfulde hvilket kommer af både sol- og græskarkernerne, kærnemælken og spinaten.

10287268_10202767453644217_1150718914_n

Følg mig på Facebook, Instagram og Snapchat: nadjavienberg

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55

Jeg er startet op som selvstændig klinisk diætist, og er du interesseret i at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig? Så læs mere her

5 kommentarer

  • Melanie Mayo

    Uhhh de skal laves 🙂
    men ved du hvor meget det er i frisk spinat evt?

    tak for en god blog – og lækre opskrifter 🙂

    Mvh Melanie

    Ps. Umildbart er de andre indlæg spam?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er et godt spørgsmål, jeg tror næsten godt du ville kunne bruge 1/2 – 1 pose frisk spinat, for det falder jo meget sammen når det bliver vådt. Jeg vil så råde dig til at give det et kort opkog, og vride det godt og grundigt, inden du kommer det i dejen 🙂

      Jeg er glad for du kan bruge opskrifterne! Og du har ret, jeg troede jeg havde styr på de spam kommentarer, men der er da et par der er smuttet fra mig 😉

      Du må have en dejlig dag,
      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vil man evt. kunne lade dejen stå natten over og lade dem koldthæve? i så fald, hvordan ville du så anbefale at gøre det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

    Hvor meget mel brugte du ca. Til din dej?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sandheden om kropsidealet