Risengrød med æbletopping

Vi betrager kvinder som kropsdele

15280942_10209831175272843_1206122806_nIdag var jeg på mit frivillige arbejde og her læste jeg en artikel “derfor betragter vi kvinders kropsdele”. Artiklen fangede mig, da første underoverskrift lød “En undersøgelse viser, at hjernen betragter mænd som mennesker, men kvinder som kropsdele”. Det gjorde mig en smule forarget, og så alligevel ikke.

Det kommer som sådan ikke bag på mig, at det kan konkluderes, at vi ser forskelligt på kvinder og mænd. Det kommer som sådan heller ikke bag på mig, at kvinders kroppe betragtes som seksuelle objekter – jeg er ikke enig, men det forarger mig ikke. Det forarger mig bare, at vi ikke er kommet videre.

I artiklen stod der, at kvinder ofte er genstand for, at blive betragtet som seksuelle objekter, hvilket kædes sammen med, at kvinder generelt har en større negativ kropsopfattelse, samt større tilbøjelighed til at lide af spiseforstyrrelser end mænd –  JA HVORFOR MON. Hvis vi stadig lever i en hverdag, hvor kvinder identificeres med hvordan deres kroppe ser ud, og mænd med det at være menneske, så er vi i min verden et helt forkert sted. Ja så er det klart, at kvinder føler sig pressede. Klart at flest kvinder udvikler spiseforstyrrelser og forståeligt, at flere og flere kvinder, ønsker at lave om på sig selv. Artiklen beskriver, at det både er mænd og kvinder, der betragter mænd som mennesker og kvinder som kropsdele. Mænd gør det formegentlig for at finde den rette partner, og kvinder gør det formegentlig for at sammenligne sig selv med andre kvinder. Jeg bliver så forarget over, at vi stadig sidder fast her.

Kvinder bør ikke betragtes ud fra, hvordan de ser ud. Om de har kvindelige former eller ej. De bør betragtes ud fra deres indre værdier. De bør betragtes som mennesker. Jeg prøver dagligt at komme ud med et budskab om, at du er præcis som du skal være. At du ikke behøver at lave om på dig selv. At du er dejlig og skøn. Netop en artikel som denne jeg læste idag bekræfter mig i, at jeg kæmper for noget vigtigt.

Der er ingen der bør føle sig forkerte, eller føle, at de skal lave om på sig selv. Artiklen sluttede af med at fortælle, at flere og flere kvinder ønsker at ændre på sig selv, for at leve op til idealer (no shit sherlock), og samtidig skriver de, at det kvinder typisk ønsker at ændre på sig selv, er deres bryster – igen ingen overraskelse -, det er bare så ærgerligt, at det er sådan. Jeg savner virkelig omfavnelse af individet og individualiteten. Jeg savner kvinder der taler om sig selv, som de taler om deres veninder. Jeg savner medier der viser alle kasserne, og ikke kun holder sig til en “ideal”-kassen. Jeg savner at høre flere sige, jeg er sgu lækker, præcis som jeg er.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

1 kommentar

  • Tilde

    Hej! Jeg er umiddelbart enig med dig langt hen ad vejen. Jeg står dog af på din opfattelse af at vi i hele det her “vi skal favne hinanden og os selv” show, vælger at tro at forargelse, er det der kan ændre på andres måde at se tingenge på. For hjælper det virkelig at “shame” nogen til at ændre dem? Jeg tror det ikke, og mener, som du selv siger, at årsagerne til vores tankegange ikke kun stammer fra individet men fra samfundet. Så skulle vi ikke hellere have en åben dialog om hvorfor vi tænker som vi gør? og så have muligheden for at ændre mening i takt med at vi bliver klogere? god aften til dig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risengrød med æbletopping